Τρεις κυπριακές ομάδες στον μεγαλύτερο ευρωπαϊκό διαγωνισμό πράσινης καινοτομίας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου στα κεντρικά γραφεία της Ελληνικής Τράπεζας στη Λευκωσία, ο εθνικός τελικός του ClimateLaunchpad 2016, του μεγαλύτερου επιχειρηματικού  διαγωνισμού ιδεών πράσινης καινοτομίας της Ευρώπης!

 


Article featured image
Article featured image

Νικητές του εθνικού τελικού που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στον πανευρωπαϊκό τελικό αναδείχθηκαν οι NanoWeld με μια καινοτόμα διαδικασία νανοτεχνολογίας για την αεροναυτική βιομηχανία, η H2OT με ένα έξυπνο και αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου για οικιακή θέρμανση νερού και η Level5 με ένα επαναστατικό προϊόν για την αύξηση αποδοτικότητας των φωτοβολταϊκών. 

Μετά από μία δίωρη παρουσίαση κατά την οποία όλες οι ομάδες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, οι κριτές κατέληξαν στις ομάδες που θα προχωρήσουν στον Ευρωπαϊκό τελικό, με κριτήριο τον αντίκτυπο που θα έχουν οι ιδέες αυτές στην κλιματική αλλαγή, τη μελλοντική προοπτική της κάθε ιδέας, αλλά και τον ενθουσιασμό της κάθε ομάδας. 

 



Στον πανευρωπαϊκό τελικό, οι NanoWeld, H2OT και Level5 θα αναμετρηθούν με τις καλύτερες επιχειρηματικές ιδέες της Ευρώπης και ευελπιστούν πως θα έχουν μεγάλο αντίκτυπο στο θέμα της κλιματικής αλλαγής, μετατρέποντας την ιδέα τους σε επιχείρηση. 

Ο φετινός διαγωνισμός σηματοδοτεί την τρίτη έκδοση του μεγαλύτερου επιχειρηματικού διαγωνισμού clean tech της Ευρώπης που διεξάγεται πλέον σε 30 χώρες. 

Το ClimateLaunchpad ψάχνει για νέα ταλέντα στον τομέα της πράσινης τεχνολογίας στην Ευρώπη βοηθώντας τα να αναπτύξουν τις ιδέες τους ώστε να γίνουν βιώσιμες και να εξελιχθούν σε παγκόσμιες επιχειρήσεις. 

Στον ευρωπαϊκό τελικό θα επιλεγούν συνολικά 10 ομάδες οι οποίες θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Climate-KIC accelerator, το «επιχειρηματικό σχολείο» που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και την εμπορευματοποίηση των cleantech startups καθώς και την πρόσβαση σε περαιτέρω χρηματοδότηση.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ