Το αστεροσκοπείο ψάχνει για υπολείμματα του «κυπριακού» μετεωρίτη

Με ανακοίνωση την οποία εξέδωσε προ ολίγου το 1010Asteroskopeion, αναφέρει πώς το μετέωρο το οποίο εκτιμάται πώς είχε μέγεθος μικρού αυτοκινήτου, εισήλθε στην ατμόσφαιρα της γης με μεγάλη ταχύτητα.

 


Article featured image
Article featured image

Η έκρηξη προήλθε σύμφωνα με το αστεροσκοπείο μετά από ανάφλεξη του σώματος στον αέρα. Η έκρηξη αυτή διάσπασε το μετέωρο σε μικρά τεμάχια και προκάλεσε την εκτυφλωτική λάμψη και τον εκκωφαντικό θόρυβο που έγινε αισθητός σε μεγάλο ποσοστό του νησιού. 

Το φαινόμενο αυτό χαρακτηρίζεται ως εναέρια έκρηξη μετεώρου (meteor air burst). 

«Δεν είναι δυνατό αυτή την στιγμή να πούμε με βεβαιότητα κατά πόσον υπάρχουν υπολείμματα που μπορεί να έφτασαν στο έδαφος ή στη θάλασσα, καθότι πρέπει να συγκεντρωθούν όσο το δυνατό περισσότερα στοιχεία και μαρτυρίες για να εξαχθούν τα σωστά συμπεράσματα. Καλείται το κοινό που επιθυμεί να επικοινωνήσει με το 1010Asteroskopeion στο 22 677 727 ή μέσω facebook για περισσότερες πληροφορίες / μαρτυρίες».


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Article featured image

Φωτιά στο Καλό Χωριό: Εκκενώνεται το χωριό Αγία Άννα

Article featured image

Πλέον μπορείς να διασχίσεις έξι ευρωπαϊκές χώρες ακολουθώντας ένα και μόνο μονοπάτι

Article featured image

Ρομπότ θα διδάσκει σε λύκειο της Νέας Υόρκης