Πάμε στον Δημοτικό Κήπο για να ανταλλάξουμε βιβλία

Σύμφωνα με τον Κικερών «αν έχεις έναν κήπο και μια βιβλιοθήκη, έχεις όλα όσα σου χρειάζονται», και το Φεστιβάλ Νέων που ο Οργανισμός Νεολαίας διοργανώνει το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου στον Δημοτικό Κήπο θα έχει και τα δύο.

 


Article featured image
Article featured image

Παράλληλα με μια σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις στον χώρο του κήπου, η Παγκύπρια Οργάνωση Προώθησης Γραμματισμού θα λειτουργήσει Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη. 

Ο καθένας από εμάς θα έχει την ευκαιρία να μοιραστεί ένα βιβλίο που έχει αγαπήσει, ένα βιβλίο που θεωρεί ότι αξίζει να διαβαστεί ανταλλάζοντας το με ένα από τα βιβλία που έχει προσφέρει κάποιος άλλος. 

Μέσω της διαδραστικής αυτής διαδικασίας, δίνεται σε όλους μας η ευκαιρία να μοιραστούμε την αγάπη μας για το διάβασμα αλλά και να συμμετάσχουμε σε ένα ιδιότυπο λογοτεχνικό διάλογο. 

Μια άτυπη «βιβλιοδρομία», με τα βιβλία στη θέση της σκυτάλης: ο καθένας μπορεί να προσφέρει ένα βιβλίο ανεξαρτήτως περιεχομένου και θεματολογίας, να το αφήσει εκεί, να πάρει κάποιο άλλο, να το επιστρέψει και ο κύκλος συνεχίζεται.

Η «Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη» θα στηθεί στο περίπτερο της Παγκύπριας Οργάνωσης Προώθησης Γραμματισμού. Της Οργάνωσης που από την ίδρυση της το 2012 εργάζεται για τη διαφώτιση της κυπριακής κοινωνίας σχετικά με την έννοια και τη σημμασία του Γραμματισμού, καθώς επίσης και τον συντονισμό εκδηλώσεων για την προώθηση της φιλαναγνωσίας και εξάλλειψη του αναλφαβιτισμού. 

Κάντε λοιπόν «ΜΕ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ» την βόλτα σας από το Φεστιβάλ Νέων στις 17 Σεπτεμβρίου, από τις 17:00-21:00, και ανταλλάξτε τις γνώσεις και τις εμπειρίες που μόνο τα βιβλία και το διάβασμα μπορούν να προσφέρουν.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ