Η fun πλευρά της επιστήμης

Για πολλούς από μας η επιστήμη έχει ταυτιστεί με περίεργες φόρμουλες, εργαστήρια και αίθουσες διδασκαλίας όπου συχνά δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε τι γίνεται.

 


Article featured image
Article featured image

Σίγουρα πάντως δεν την έχουμε ταυτίσει με την ψυχαγωγία, έστω κι αν συχνά αποτελεί το μέσο για να δοθούν συναρπαστικές απαντήσεις σε ανεπίλυτα μυστήρια.

Εκεί έρχεται ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «SciCo-Cyprus» (από το Science Communication) ο οποίος θα βρίσκεται στο Φεστιβάλ Νέων για να δώσει σε όλους μας μια διαφορετική διάσταση για την επιστήμη. Μέσα από μια σειρά από διαδραστικά πειράματα και παρουσιάσεις θα μας δώσουν μια εντελώς διαφορετική εικόνα για την επιστήμη.

Για παράδειγμα, όλοι έχουμε ακούσει για το DNA. Πόσοι όμως από εμάς κατανοούμε τι ακριβώς είναι; Σίγουρα δεν θα μπορούσαμε ποτέ να φανταστούμε ότι θα μπορούσαμε να φτιάξουμε ένα κολιέ με τα γονίδια μας.

Επισκεπτόμενοι το περίπτερο της Scico-Cyprus θα έχουμε την ευκαιρία να λάβουμε όλες τις βασικές πληροφορίες για το DNA, το μόριο που έχει αποθηκευμένη όλη την πληροφορία που μας κάνει ανθρώπους και όχι μπανάνες. Να μάθουμε πώς κληρονομούνται τα καστανά μάτια και τα ξανθιά μαλλιά, όπως επίσης και οι διάφορες γενετικές ασθένειες.  Θα έχουμε επίσης την ευκαιρία να απομονώσουμε το δικό μας DNA από κύτταρα και να το δούμε με γυμνό μάτι αλλά και να το πάρουμε μαζί μας μέσα σε ένα μπουκαλάκι!

Και όχι μόνο!

Στη Scico-Cyprus, θα έχουμε την ευκαιρία να λάβουμε μέρος σε εγκεφαλικά-παιχνίδια που θα μας καθηλώσουν με οφθαλμαπάτες που θα μας κάνουν να απορούμε με τη πραγματικότητα γύρω μας.

Το σημαντικότερο;

Μέσα από την εμπειρία αυτή, να κατανοήσουμε καλύτερα το σαγηνευτικό κόσμο της λειτουργίας του ανθρώπινου εγκεφάλου!



Το Φεστιβάλ Νέων, που διοργανώνει ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, θα διεξαχθεί το Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου, στο Δημοτικό Κήπο, στη Λευκωσία. Ώρα έναρξης: 17.00. Είσοδος ελεύθερη!

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ