Τα γλυκά και οι τούρτες της Άννη είναι βγαλμένες από παραμύθι

Μια ιστορία σαν παραμύθι, που μπορεί για λίγο να έμοιαζε άτονο και πεζό, στην πορεία όμως εξελίχθηκε όπως του αρμόζει, χαρούμενο και γλυκό πασπαλισμένο με άχνη ζάχαρη και πολλά χρώματα.

 


Article featured image
Article featured image

Η Άννη Ιωαννίδη είναι μια γυναίκα, που απέδειξε πώς όταν αγαπάς πραγματικά κάτι, όσο μακριά και να πας, θα σ' τα φέρει έτσι η ζωή που θα το συναντήσεις ξανά. 

Έτσι κι έγινε, αφού μετά από χρόνια υπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα, μια μέρα έμεινε ξεκρέμαστη να ψάχνει τι θα κάνει απ’ εδώ και πέρα. Και το βρήκε, βούτηξε τις κουτάλες της, ξέθαψε τις παιδικές της αναμνήσεις από την κουζίνα με την μαμά και την γιαγιά της και άρχισε να ανακατεύει το αλεύρι με τη σοκολάτα και την καραμέλα. 

Ένας άνθρωπος όμορφος, γεμάτος γλύκα και θετική ενέργεια, γεγονός που το μεταφέρει σε ότι δημιουργεί.

Τούρτες και γλυκά μοναδικά και ξεχωριστά, που σίγουρα όμοια τους δεν έχεις συναντήσει, οπτικά.

Δημιουργίες με φαντασία και φροντίδα που συνδυάζουν τις δύο μεγάλες τις αγάπες, την γραφιστική και την ζαχαροπλαστική.



 



Δεν υστερούν όμως στη γεύση, αφού τα 30 διαφορετικά είδη που δημιουργεί, είναι όλα σαν ηφαίστεια γεύσεων, που εκρήγνυνται στο στόμα και αναδύουν γεύσεις, μυρωδιές και αισθήσεις. Επειδή όμως, δεν υπάρχει καλύτερος αφηγητής μια ιστορίας, από τον ίδιο τον πρωταγωνιστή, ζητήσαμε από την ίδια να μας αφηγηθεί την ιστορία της.

 

 



«Όταν έφυγα από την τράπεζα στα πρώτα κύματα απολύσεων, στην αρχή ναι ήταν κάπως περίεργο, η μετάβαση όμως στην ζαχαροπλαστική και δεν ήταν δύσκολη.

 



Μάλλον ήταν η αφορμή που έψαχνα μέσα μου, για να ασχοληθώ επιτέλους με εκείνο που πάντα αγαπούσα. Μετά από 18 χρόνια στον τομέα αυτό, είχα ανάγκη μια αλλαγή.

 



Οι πιο πολλές αναμνήσεις μου από τότε που ήμουν παιδί ήταν σε μια κουζίνα… Άλλοτε αυτήν της μαμάς και άλλοτε αυτής της γιαγιάς. Όμορφα παιδικά χρόνια, γεμάτα γεύσεις και μυρωδιές.

 



Στο σχολείο ασχολήθηκα με τις γραφικές τέχνες. Το αγαπούσα πολύ, μου αρέσει η δημιουργία. Απολάμβανα και απολαμβάνω το να ασχολούμαι με κάτι που απαιτεί φαντασία, ιδέες, λύσεις, δεξιοτεχνία και φέρνει ικανοποίηση. Το μεταφέρω αυτό και στα γλυκά μου.

 



Τα γλυκά και οι τούρτες, σε επαγγελματικό επίπεδο μπήκαν τυχαία στη ζωή μου. Αιτία ήταν ο γάμος της αδελφής μου. Η ίδια με εμπιστεύτηκε και μου ζήτησε να της φτιάξω την γαμήλια τούρτα.

 



Στην πορεία ήρθαν διάφοροι φίλοι και γνωστοί και μου ζητούσαν να τους φτιάξω τούρτες για διάφορες εκδηλώσεις και προσωπικές στιγμές τους. Κάπως έτσι κατάφερα να κάνω και το όνειρο μου πραγματικότητα, φτιάχνοντας το Cake, ένα από τα πιο γλυκά κομμάτια της ζωής μου.  


Αν έμενα στην Τράπεζα δεν θα μπορούσε ποτέ να κυνηγήσω το όνειρο μου. Να συνδυάσω τις δύο μεγαλύτερες μου αγάπες επαγγελματικά και να έχει όλη αυτή η προσπάθεια την ανταπόκριση που έχει.


Σήμερα νοιώθω ευτυχής γιατί συνδυάζω το design με την ζαχαροπλαστική και γράφω το δικό μου παραμύθι. Παλαιότερα είχα ασχοληθεί και με τα 3D cakes, αλλά τα άφησα.

Σου στερούν τη δημιουργικότητα. Τα διάφορα είδη butter cream και άλλα frosting, σου δίνουν μεγαλύτερη ευχέρεια στο πώς θα δημιουργήσεις ένα γλυκό, σε αντίθεση με τη ζαχαρόπαστα, που συνήθως χρησιμοποιούν για τα 3D cakes.

Μου αρέσει να χρησιμοποιώ χρώματα, υφές, τεχνικές και ύλες που κάνουν το κάθε κέικ μοναδικό ξεχωριστό. Θεωρώ πώς έτσι οι τούρτες είναι πιο φρέσκες, πιο σημερινές, πιο χαρούμενες. Θέλει κόπο και χρόνο για να ολοκληρώσεις μια τούρτα. Αρχικά πρέπει να βρω την ιδέα, να δω αν υλοποιείται και αν συμβαδίζει με τα θέλω του πελάτη και έπειτα έρχεται η εκτέλεση. 

Ιδέες παίρνω από παντού. Είμαι συνεχώς σε εγρήγορση, παρατηρώ το κάθε τι που συμβαίνει γύρω μου και εμπνέομαι από το παραμικρό. Η μεγαλύτερη ικανοποίηση όμως έρχεται όταν ολοκληρώσω το μικρό μου παραμύθι και μείνω ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα και έπειτα η ευχαρίστηση στα μάτια του πελάτη. Εκεί φεύγει και η κούραση και η ένταση και όλα. Είναι η καλύτερη ανταμοιβή εκείνο το συναίσθημα. Το ευχαριστώ στα μάτια του κάθε πελάτη. 

Προς το παρόν είμαι μόνη μου και δεν έχω την ευχέρεια για μεγάλες παραγγελίες. Για παράδειγμα αν έχουμε να κάνουμε με εκδηλώσεις μπορώ να καλύψω μέχρι 150 άτομα, εκτός αν μιλάμε για τούρτες γάμου, που εκεί μπορώ να καλύψω μεγαλύτερο αριθμό.

Έχω μια γκάμα περίπου 30 διαφορετικών cakes, τα όποία όμως εξωτερικά διαμορφώνονται ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε πελάτη. Η γεύση όμως και η ποιότητα δεν υστερεί σε καμία περίπτωση. 

Το αγαπημένο μου; Ομολογώ πώς δεν είναι μόνο ένα, ξεχωρίζω το θεϊκό red velvet, το dark chocolate, το crème brûlée, το hakuna matata και φυσικά το lemon cake. Αυτό που ονειρεύομαι τώρα, είναι να αποκτήσω σύντομα τον δικό μου χώρο και να δώσω στέγη στα γλυκά μου παραμύθια. 





 

Τα αποκαλώ παραμύθια γιατί κάθε κέικ που φτιάχνω λέει την δική του ιστορία, αφηγείται στιγμές και συναισθήματα.

Η εικόνα για μένα και το design παίζει σημαντικό ρόλο όπως έχω πει και στην αρχή, γι’ αυτό και φροντίζω τα γλυκά μου να παρουσιάζω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όχι μόνο στον πελάτη που θα το αγοράσει, αλλά και στον κόσμο που μας ακολουθεί στο διαδίκτυο. 

Οι φωτογραφίες που έχω στη σελίδα μου στο Facevbook Cake, είναι όλες από τραβηγμένες από κινητό, από τα δικά μου χέρια. Είναι ακόμα μια καλλιτεχνική μου ανησυχία που εκφράζω μέσα από το food styling και τη φωτογραφία. 

Βέβαια έχω μαζί μου σύμμαχο και την 18χρονη κόρη μου Έβελυν, που είναι το μοντέλο σε κάποιες από τις φωτογραφίες».  

 

Οι τιμές για τις δημιουργίες της Άννη διαφέρουν. Οι τούρτες με θέμα σχετικό με το event, ξεκινούν από 50 ευρώ, ενώ οι απλές τούρτες ανέρχονται στα 30 ευρώ. Αν θες να παραγγείλεις, καλύτερα να την ενημερώσεις νωρίς, περίπου 1-2 βδομάδες πριν, εκτός αν η τούρτα είναι γαμήλια που εκεί πρέπει να το προγραμματίσεις τουλάχιστον 2 μήνες νωρίτερα μαζί της. 

Στο «Cake» εκτός από τις εντυπωσιακές τούρτες, μπορείς να παραγγείλεις τάρτες, lemon meringue pies, το banana pie (που είναι και από τα φημισμένα της), chocolate fudge, new york cheese cake, και μια ποικιλία από άλλα σπιτικά γλυκά. 

Μπορείς να μάθεις περισσότερες λεπτομέρειες στη σελίδα Cake, ή στο 99446007 μιλώντας απευθείας με την δημιουργό. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ