20 πορτραίτα ατόμων με Αλτσχάιμερ σε μια έκθεση φωτογραφίας

Η διακεκριμένη φωτογράφος Κάτια Χριστοδούλου αποτύπωσε σε 20 καρέ τα πορτραίτα ανδρών και γυναικών που πάσχουν από την νόσο Αλτσχάιμερ.

 


Article featured image
Article featured image

Με το υλικό που μάζεψε, παρουσιάζει έκθεση φωτογραφίας στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο του Δήμου Λευκωσίας στη «Παλιά Αγορά Παλουριώτισσας» στις 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 19.00.

Την έκθεση διοργανώνει Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Γεροντολογικό Ερευνητικό Κέντρο και ο Όμιλος ΜΑΤΕΡΙΑ.

«Όταν μου έγινε η πρόταση από το Γεροντολογικό Ερευνητικό Κέντρο, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και τον Όμιλο ΜΑΤΕΡΙΑ να φωτογραφίσω ανθρώπους που πάσχουν από την  νόσο του Αλτσχάιμερ, είπα αμέσως το ναι, γιατί το θεώρησα μια καλή ευκαιρία να ευαισθητοποιήσω τον κόσμο απέναντι σ’ αυτή την ασθένεια. Για μένα ήταν μεγάλη η πρόκληση να αποτυπώσω στις εικόνες μου ένα τόσο ευαίσθητο θέμα. Η εμπειρία μου μαζί με τους ασθενείς αυτούς  ήταν μοναδική», αναφέρει η πολυβραβευμένη φωτογράφος.

Η Κάτια Χριστοδούλου έχει μια επιτυχημένη πορεία 30 χρόνων στο χώρο της φωτογραφίας με σημαντικές συνεργασίες και διεθνείς διακρίσεις όπως το 1ο βραβείο στο διαγωνισμό ALLIANCE OF MEDITERRANEΑN NEWS AGENCIES στην κατηγορία Best Photo για το 2008-2009 και 2ο βραβείο στο διαγωνισμό «Φωτογράφοι κατά της Φτώχειας» στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος MEDIP για το 2009.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ