Το ΤΕΠΑΚ ανάμεσα στα 500 κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως

Σύμφωνα με τη νέα διεθνή κατάταξη των Times Higher Education World University Rankings 2016-17.

 


Article featured image
Article featured image

Τεράστιο επίτευγμα αποτελεί το γεγονός ότι στη νέα διεθνή κατάταξη των Times Higher Education (ΤΗΕ) το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΠΚ) κατατάσσεται στις θέσεις 401-500.

Για πρώτη φορά το ΤΠΚ συμπεριλαμβάνεται στη λίστα των Times Higher Education με τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου και αυτό αποτελεί από μόνο του μια αξιοσημείωτη διάκριση και αποκτά ιδιαίτερη αξία, με δεδομένο το γεγονός ότι το ΤΠΚ έχει λιγότερο από 10 χρόνια λειτουργίας.

Ο Πρύτανης του ΤΠΚ, Καθηγητής Ανδρέας Αναγιωτός σε δήλωση του ανέφερε ότι: «Το γεγονός ότι το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου συγκαταλέγεται στα 500 κορυφαία πανεπιστήμια διεθνώς αναδεικνύει την αφοσίωση της πανεπιστημιακής κοινότητας στην έρευνα, την ποιοτική εκπαίδευση και την αριστεία. Αποτελεί μια επιπρόσθετη επιβράβευση για τη σημαντική προσπάθεια των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας για συνεχή βελτίωση και αναβάθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης και της έρευνας. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας για τη συνεισφορά τους και προσβλέπουμε σε περισσότερες και μεγαλύτερες διεθνείς διακρίσεις και επιτυχίες με στόχο την καταξίωση του Πανεπιστημίου μας».

Η πολύ σημαντική αυτή διάκριση του ΤΠΚ σε συνδυασμό με την πρόσφατη επιτυχία που κατέγραψε στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο U-Multirank, το σύστημα διεθνούς αξιολόγησης και κατάταξης των πανεπιστημίων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, επιβεβαιώνουν την αριστεία σε διεθνές επίπεδο και την ανοδική πορεία του νέου και δυναμικού Πανεπιστημίου, γεγονός που ευθυγραμμίζεται πλήρως με τον κύριο στρατηγικό στόχο του για διεθνή αναγνώριση και συνεχή βελτίωση της θέσης του στις διεθνείς λίστες κατάταξης.

Η λίστα κατάταξης Πανεπιστημίων «Times» (Times Higher Education World University Rankings) αποτελεί μια από τις τρεις κατατάξεις με το μεγαλύτερο κύρος διεθνώς (μαζί με τις λίστες QS World University Rankings και Academic Ranking of World Universities – Shanghailist). Κατατάσσει τα πανεπιστήμια βάσει αξιολόγησής τους σε 13 κριτήρια τα οποία ομαδοποιούνται σε 5 τομείς: Διδασκαλία, Έρευνα, Ετεροαναφορές Ερευνητικών Δημοσιεύσεων (citations), Έσοδα από Βιομηχανία και Διεθνής Προσανατολισμός. Τα στοιχεία συλλέγονται από ανοικτές βιβλιογραφικές βάσεις δεδομένων (Scopus), μέσω ερωτηματολογίων αξιολόγησης της διδακτικής και ερευνητικής φήμης και μέσω υποβολής στοιχείων από τα ίδια τα πανεπιστήμια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΤΠΚ εμφανίζει υψηλή βαθμολογία στο κριτήριο «Ετεροαναφορές» (κατατασσόμενο μεταξύ των πρώτων 300 πανεπιστημίων),γεγονός το οποίο αναδεικνύει τη διεθνή απήχηση του επιστημονικού έργου που παράγει.

Περισσότερες πληροφορίες για την κατάταξη των Times Higher Education World University Rankings 2016-17 μπορείτε να βρείτε εδώ.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ