Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας στην Ορά

Στην Ορά θα μπορούμε  να γευτούμε παραδοσιακά προϊόντα όπως χαλούμι, τραχανά, μακαρόνια της σμίλας, τερτζιελλούθκια, χοντροφιδέ και καλοηρκά, ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά  παραδοσιακές τέχνες όπως καλαθοπλεκτική, ζωγραφική σε κολότζι και κατασκευή ταπατζιάς.

 


Article featured image
Article featured image

Ο Σύλλογος Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας διοργανώνει το ετήσιο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας για 13η συνεχή χρονιά.

Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται στο χωριό Ορά, σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την 1η Οκτωβρίου, στις 17:00 και σκοπός του είναι να προβάλει και να προωθήσει την παραδοσιακή κουλτούρα του τόπου μας.

Στο Φεστιβάλ συμμετέχουν τα μέλη του Συλλόγου με περίπτερα παραδοσιακών κυπριακών  προϊόντων και παραδοσιακές χειροτεχνίες ενώ στον χώρο θα λειτουργήσουν εργαστήρια παρασκευής διάφορων παραδοσιακών ειδών.

Οι παρευρισκόμενοι θα μπορούν  να γευτούν παραδοσιακά προϊόντα όπως χαλούμι, τραχανά, μακαρόνια της σμίλας, τερτζιελλούθκια, χοντροφιδέ και καλοηρκά.

Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά  παραδοσιακές τέχνες όπως καλαθοπλεκτική, ζωγραφική σε κολότζι και κατασκευή ταπατζιάς.

Στο Φεστιβάλ θα υπάρχει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με κυπριακή μουσική  και  χορευτικά συγκροτήματα. Στην φετινή διοργάνωση θα συμμετέχουν φιλοξενούμενες ομάδες  απο την Κρήτη και την Ανατολική Χαλκιδική οι οποίες θα παρουσιάσουν τα δικά τους τοπικά παραδοσιακά προϊόντα συνθέτοντας έτσι «ένα ταξίδι γεύσεων και εμπειρίας » μεταξύ Κύπρου-Κρήτης-Χαλκιδικής.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα «Σημερινή» και το περιοδικό «Time Out».

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποτείνεστε στο τηλέφωνο 99151358 ή στις σελίδες στο Facebook www.facebook.com/festivalparadosiakiskoultouras και www.facebook.com/syllogosgynaikon.ypaithroularnakas


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ