Ο πρώτος βιολογικός κυπριακός καφές

Άνοιξε πρόσφατα ένα κυπριακό καφεκοπτείο στη Λεμεσό, το οποίο έχει σκοπό να αποδείξει πως οι Κύπριοι καφεκόπτες μπορούν να φτιάξουν ισάξιο καφέ με αυτόν του εξωτερικού.  

 


Article featured image
Article featured image

Το καφεκοπτείο ονομάζεται «RICH Coffee Roasters» και παρασκευάζει όλων των ειδών καφέ, όπως καφέ φίλτρου, γαλλικό, εσπρέσο και κυπριακό. Αυτό όμως που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού είναι τον βιολογικό κυπριακό καφέ τον οποίο φτιάχνει το καφεκοπτείο. 

Είναι μάλιστα όπως μας είπαν οι ιδιοκτήτες του, το πρώτο κυπριακό καφεκοπτείο που είναι πιστοποιημένο σε βιολογικούς καφέδες.

Αυτό που κάνει ακριβώς το κυπριακό καφεκοπτείο, είναι να προμηθεύεται ωμούς κόκκους καφέ από φάρμες της Βραζιλίας, Αιθιοπίας, Κολομβίας και Ονδούρας και έπειτα να ακολουθεί ολόκληρη τη διαδικασία που χρειάζεται για να ετοιμαστεί ο καφές.

Δηλαδή καβουρδίζουν τους κόκκους, τους αλέθουν, έπειτα συσκευάζουν τον καφέ σε παραδοσιακά σακουλάκια και τον πωλούν χονδρικώς και λιανικώς.

Το καφεκοπτείο δίνει επίσης την ευκαιρία σε όσους επιθυμούν να το επισκεφτούν και να δουν από κοντά ολόκληρη τη διαδικασία παρασκευής του καφέ.

 



Η τιμή του καφέ είναι αρκετά προσιτή. Για παράδειγμα ένα σακουλάκι βιολογικού κυπριακού καφέ στοιχίζει 2.90 ευρώ, ενώ ο παραδοσιακός κυπριακός καφές είναι στα 2.30 ευρώ.  

Προς το παρόν τον καφέ του κυπριακού καφεκοπτείο «RICH Coffee Roasters» θα τον βρείτε στις υπεραγορές Παπαντωνίου και σε όλα τα Debenhams. Σύντομα θα διανέμεται σε όλες τις υπεραγορές.

 



Θα το βρείτε στην οδό Ελλάδος 53 στη Λεμεσό.

Λειτουργεί καθημερινά, εκτός Κυριακής από τις 8.00 μέχρι τη 13.00 και από τις 15.00, μέχρι τις 18.00. Το Σάββατο ανοίγει στις 09.00 και κλείνει στις 14.00.  

Τηλέφωνο: 25 762 999

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ