Ένα καινούργιο υπερσύγχρονο γυμναστήριο ανοίγει στη Λευκωσία

Ο Νικόλας Χριστίδης δεν είναι απλά ένας γυμναστής. Για τον Νικόλα η γυμναστική και ο καλός τρόπος ζωής, είναι ταυτισμένα με την καθημερινότητα και όλη του την πορεία.

 


Article featured image
Article featured image

Από τα 6 του μόλις χρόνια ξεκίνησε την ενασχόληση του με την κολύμβηση και από τότε μέχρι σήμερα, δεν σταμάτησε στιγμή να ψάχνει, να εξελίσσεται και να δοκιμάζει όσα αφορούν τη καλή φυσική κατάσταση, τόσο τη δική του, όσο και των πελατών του.

Έπειτα από αρκετά χρόνια επαγγελματικής πείρας, αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα, συμβάλλοντας από τη θέση του Γενικού Διευθυντή στη δημιουργία ενός από τα πιο υπερσύγχρονα και καινοτόμα γυμναστήρια της πρωτεύουσας, του Evolve.

 

Τι σε ώθησε να ασχοληθείς με τον κόσμο της εκγύμνασης; Γιατί είναι τόσο σημαντικό για σένα αυτού του είδους το lifestyle;

Ξεκίνησα να ασχολούμαι με την κολύμβηση στα 6 μου χρόνια ενώ στην πορεία κατάφερα να κατακτήσω πολλά παγκύπρια ρεκόρ και πολλές διακρίσεις σε πανελλήνιους αγώνες αλλά και άλλες πολλές διοργανώσεις σε αγώνες κολύμβησης στο εξωτερικό. Το 1998 μάλιστα βραβεύτηκα ως ο καλύτερος νεαρός κολυμβητής στην Κύπρο. Όλα αυτά είχαν ως φυσική κατάληξη να επιλέξω να ακολουθήσω επαγγελματικά αυτό το χώρο.

 

Ο Νικόλας μετρά ήδη12 χρόνια ως Fitness Trainer, Instuctor RPM (Spinning Βikes), προπονητής της κολύμβησης, επικεφαλής-οργανωτής  Summer School, Ναυαγοσώστης, Personal Trainer και Functional trainer  σε δύο μεγάλα αθλητικά Κέντρα στη Λευκωσία. Ενώ τα τελευταία 7 χρόνια  ήταν ο Διευθυντής στο Hiltonia Health Club στο Hilton Cyprus.

 



 

Ποια θα έλεγες ότι είναι η πιο μεγάλη επιβράβευση για σένα όσον αφορά σε αυτό που κάνεις; 

Τα άτομα που έρχονται κοντά μας για να τους ετοιμάσουμε ένα πρόγραμμα εκγύμνασης,  έρχονται πάντοτε με κάποιους  στόχους όσον αφορά την εμφάνιση τους. Η επίτευξη των στόχων τους είναι για μένα μεγάλη επιβράβευση γιατί μαζί με την εμφάνιση του κάποιος που καταφέρνει να χάσει κιλά και να γυμνάσει σωστά το σώμα του, αλλάζει ταυτόχρονα και την ψυχολογία του και γενικότερα την διάθεση και την στάση ζωής του. Τι πιο ωραίο να βλέπεις κάποιον να ξαναμπαίνει στο παλιό του Τζιν ή φόρεμα;

 



 

Ποιες είναι οι πιο σημαντικές πτυχές της προσέγγισης σας όταν εργάζεστε με τους πελάτες σας; Ποια είναι τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία για τη διασφάλιση της συνολικής επιτυχίας;  

Όταν ετοιμάζω ένα πρόγραμμα γυμναστικής για ένα άτομο, πάντοτε προσπαθώ να μπω στην ψυχολογία του, την αποφασιστικότητα του, τον τρόπο ζωής του και τον χρόνο που έχει να αφιερώσει για την άσκηση.  

Με αυτό τον τρόπο το πρόγραμμα εκγύμνασης του ετοιμάζεται κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του (tailor made) και πάντοτε εξηγώ και τον χρόνο στον οποίο, ανάλογα με την προσπάθεια, θα φανούν τα αποτελέσματα. 

Πολύ σημαντική είναι η συνεχής προσωπική παρακολούθηση και η ενθάρρυνση αυτών που γυμνάζονται.

 



 

Πόσο σημαντικό είναι να ακολουθείς ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα διατροφής όταν γυμνάζεσαι; Ισχύει αυτό που λένε ότι οι κοιλιακοί «φτιάχνονται» στην κουζίνα;   

Ο συνδυασμός της άσκησης με ένα καλό πρόγραμμα διατροφής, είναι πάντοτε απαραίτητος για την σίγουρη επίτευξη των στόχων μας.

 

Ποια είναι τα πλέον κοινά λάθη που μπορούν εύκολα να αποφευχθούν όταν κάποιος προσπαθεί να διατηρηθεί σε καλή φυσική κατάσταση;

Η υπερβολή στην άσκηση και το να νομίζει κάποιος ότι αντί να ακολουθήσει ένα σωστό πρόγραμμα διατροφής πρέπει να κάνει μια δίαιτα πείνας.  Όλα χρειάζονται μέτρο. Η σωστή και καλή διατροφή μαζί με την σωστό πρόγραμμα εκγύμνασης φέρνουν το ιδανικό αποτέλεσμα το οποίο έχει διάρκεια.

 



 

Ποια είναι τα τρία tips για να διατηρήσει κάποιος έναν υγιή τρόπο ζωής;

1. Να διατηρείτε υγιεινές διατροφικές συνήθειες

2. Να γυμνάζεστε συχνά

3. Να κοιμάστε καλά κάθε βράδυ.

 

Τι καινούργιο έχει να προσφέρει το (γυμναστήριο) Evolve που δεν υπάρχει σε άλλα γυμναστήρια;

Στο νέο μας υπερσύγχρονο γυμναστήριο,  η φιλοσοφία μας τοποθετεί τον κάθε άνθρωπο στο επίκεντρο.  Μια σταθερή άσκηση, μια ισορροπημένη διατροφή και η θετικότητα είναι τα στοιχεία της ευεξίας.

Η ατομική μας προσέγγιση  αποτελείται από μια συνεχή  παρακολούθηση για όσους το επιθυμούν και όσους θέλουν να εντάξουν τα χαρακτηριστικά της ευεξίας στην ζωή τους με μια μοναδική μέθοδο που ανταποκρίνεται στης προσδοκίες του καθενός.

Η καινοτομία στην τεχνολογία, η επιστήμη και το design στο γυμναστήριό μας, συμμετέχουν στην επίτευξη των στόχων της ευεξίας. Στο γυμναστήριο EVOLVE θα βρείτε υπερσύγχρονα μηχανήματα γυμναστικής που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στην Κύπρο.  

Η Technogym που εγκατέστησε τα μηχανήματα ARTIS πρωτοπορεί στην κατασκευή μηχανημάτων γυμναστικής που απευθύνονται σε γυμναστήρια, κέντρα αποκατάστασης, και πανεπιστήμια.

 



 

Φανταστήκατε ποτέ ότι θα μπορούσατε να έχετε ολόκληρο το 24ωρο Health gps, να συνδέεστε στο Ίντερνετ στο γυμναστήριο, να σερφάρετε στο web ενώ ποδηλατείτε ή τρέχετε στο διάδρομο;

Στο EVOLVE σε όλα τα Cardio  (δρόμοι, ποδήλατα ελλειπτικά)  θα μπορείτε ενώ γυμνάζεστε να: Βλέπετε τηλεόραση, να σερφάρετε στο Ίντερνετ, να παρακολουθείτε τα mail σας, να διαβάζετε ειδήσεις, να ακούτε ραδιόφωνο, να παίζετε, να μιλάτε στο skype με τους αγαπημένους και βεβαίως να ελέγχετε το πρόγραμμα σας και τους στόχους που σας έβαλε ο προσωπικός σας γυμναστής.

Επίσης σε όλα τα Strength η εγκατεστημένη οθόνη, σου παρέχει τη δυνατότητα να βλέπεις ηλεκτρονικά το βάρος, τις επαναλήψεις και το ρυθμό της άσκησης σου. Να μην παραλείψουμε και το Group Cycle (Spinning Bikes) και εδώ η τεχνολογία παίζει τον δικό της ρόλο, η εγκατεστημένη οθόνη σε κάθε ένα ποδήλατο ξεχωριστά δίνει στον αθλούμενο τη δυνατότητα να βλέπει live την ταχύτητα, τις θερμίδες, την καρδιοαναπνευστική συχνότητα και το χρόνο.  

Τα δεδομένα αυτά μεταφέρονται σε ειδική γιγαντο-οθόνη και με αυτό τον τρόπο γίνεται ένας διαγωνισμός (challenge) μεταξύ των αθλούμενων για το ποιος θα πετύχει τα καλύτερα αποτελέσματα.

 



 

Ποιες υπηρεσίες/μαθήματα/τάξεις προσφέρετε στο γυμναστήριο σας;

Το ΕVOLVE FITNESS & WELLNESS GYM έχει όλα αυτά που ακόμα και ο πιο απαιτητικός θα  μπορούσε να αναζητήσει μέσα σε ένα γυμναστήριο. Τα μηχανήματα cardio,  strength , pure strenth της Artis Tecnogym  δεν υπάρχουν πουθενά αλλού στην Κύπρο και με αυτά θα μπορείς να έχεις το connectivity-unity ώστε όλες οι κινήσεις σας κατά τη διάρκεια της ημέρας σας εντός και εκτός του γυμναστηρίου θα καταγράφονται στο προσωπικό σας τηλέφωνο.

΄Έχουμε όλων των ειδών τάξεις της  Les Μills  και επιπρόσθετα  έχουμε τάξεις για Ζumba, TRX, Pilates και TABATA.  Στην πορεία θα εντάξουμε και πολλά νέα για την κυπριακή πραγματικότητα προγράμματα.

Οι έξτρα υπηρεσίες οι οποίες θα παρέχονται στο χώρο μας είναι: Personal Τraining, Semi Personal Training  (4-6 άτομα),  Reformer Pilates, Functional Training, Karate, Boxing, Θεραπείες Mασάζ, Sauna και συνεργασία με Διατροφολόγο, Φυσιοθεραπευτή και Μασέρ.

 

Υπάρχει κατάλληλη περίοδος για να ξεκινήσει κάποιος να γυμνάζεται;

Η άσκηση δεν έχει κατάλληλη ή ακατάλληλη περίοδο για να ξεκινήσει κάποιος.  Το ιδανικό για την υγεία και το καλοσχηματισμένο σώμα, είναι να ασκείται κάποιος καθ’  όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι 1-2 μήνες πριν εμφανιστεί στη θάλασσα.

 



 

Ποιες είναι οι νέες τάσεις σήμερα στο τομέα της εκγύμνασης;

Το Crossfit είναι μία ιδιαίτερα απαιτητική προπόνηση, που τον τελευταίο καιρό έχει στην κυριολεξία κατακλύσει τη χώρα μας. Πρόκειται για έναν συνδυασμό από ασκήσεις ενόργανης γυμναστικής, άρσης βαρών, τρέξιμο μικρών και μεγάλων αποστάσεων, που έχουν σαν στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης. 

Το Trx ή αλλιώς προπόνηση με ιμάντες αιώρησης. Πρόκειται για ασκήσεις δυναμικές, πολυαρθρικές, με το βάρος του σώματός μας, χρησιμοποιώντας μόνο έναν ανθεκτικό ιμάντα! Το Zumba επίσης μπήκε στη ζωή μας ενσωματώνοντας τη διασκέδαση, το χορό, τη γυμναστική και καθιερώθηκε σαν μία ισχυρή κίνηση στη βιομηχανία του fitness.

Τα Keetlebels αυτές οι θαυματουργές μικρές μπάλες κανονιού με λαβή, είναι επίσης πολύ διαδομένες. Η μεγάλη τους διαφορά από τους απλούς αλτήρες είναι ότι ο αθλητής προσπαθεί συνεχώς να ισορροπήσει και να σταθεροποιήσει τα kettlebels στα χέρια του, κάνοντας την προπόνηση αρκετά αποδοτική.

Τέλος το  Cross train, που είναι μία μορφή κυκλικής προπόνησης που αποτελείται από συνεχείς εναλλαγές έντασης και ερεθισμάτων. To cross train μπορεί να γίνει οπουδήποτε, αρκεί να υπάρχει φαντασία και όρεξη!





 

Υπάρχουν είδη γυμναστικής που μας ταιριάζουν ή μπορούμε να κάνουμε τα πάντα;

Από την στιγμή που είμαστε υγιείς μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Όλοι όμως οι άνθρωποι που γυμνάζονται δεν στοχεύουν στο ίδιο αποτέλεσμα. Άλλοι ενδιαφέρονται να κάψουν λίπος, άλλοι χρειάζονται σύσφιξη ή επίπεδη κοιλιά και λεπτότερους γλουτούς.

Υπάρχουν φυσικά και αυτοί που μέσα από την άσκηση χαλαρώνουν, νιώθουν ευεξία και προστατεύουν την υγεία τους. Το τρέξιμο ή το περπάτημα, είναι ένας καλός τρόπος να χάσετε πόντους και να καίτε το επιπλέον λίπος. Μισή ώρα τρέξιμο την ημέρα ή 20 λεπτά περπάτημα, θεωρούνται μια εξαιρετική άσκηση.

Τα προγράμματα αεροβικής, να είστε βέβαιοι ότι είναι η καλύτερη άσκηση για την καύση του λίπους. Συνιστάται άσκηση τρείς φορές την εβδομάδα από μία ώρα κάθε φορά, και τα αποτελέσματα θα φανούν σύντομα. Εάν είστε συνεπείς, το λίπος θα εξαφανιστεί από το σώμα σας με τον τρόπο που εσείς θέλετε! Θα διαπιστώσετε μεγάλη διαφορά στη διάθεσή σας και στον τρόπο σκέψης σας, νοιώθοντας ευεξία και αισιοδοξία, ιδιαίτερα όταν αρχίσετε να βλέπετε τα πρώτα αποτελέσματα στο σώμα σας.







Πόσες ώρες πρέπει να γυμναζόμαστε την εβδομάδα;

Τουλάχιστον τρεις μέρες την εβδομάδα για ένα δομημένο πρόγραμμα γυμναστικής. Τεχνικά, πρέπει να κάνετε κάτι κάθε μέρα και λέγοντας κάτι εννοώ μία φυσική δραστηριότητα - απλά κινηθείτε.

Γιατί διαπιστώνουμε όλο και περισσότερο ότι το να κάθεστε εξουδετερώνει καθεμία από τις δραστηριότητες που έχετε κάνει.

 

Πόσο καιρό μας παίρνει για να αρχίσουμε να βλέπουμε αποτελέσματα;

Η συνέπεια και η τακτική άσκηση είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για σίγουρα αποτελέσματα όποιο είδος γυμναστικής και αν επιλέξετε. Προσηλωθείτε στην προπόνησή σας, ακόμα και αν δεν βλέπετε να διογκώνονται οι μύες από την πρώτη ή δεύτερη ημέρα που σηκώνετε βάρη, ή όταν δεν μπορείτε να τρέξετε 5 χιλιόμετρα σε 35 λεπτά μετά από μια εβδομάδα στον διάδρομο γυμναστικής.

Να είστε βέβαιοι ότι ο χρόνος και η αφοσίωση θα σας ανταμείψουν με τα αποτελέσματα που θέλετε να δείτε. Όμως αν θα έπρεπε να πω μια χρονική περίοδο θα έλεγα τους πρώτους 2 μήνες.

 



 

Το Evolve Fitness & Wellness Gym βρίσκεται στην Αρχ. Μακαρίου Γ’, 185, σε ένα ολόκληρο όροφο  750 τ.μ. πάνω από την υπεραγορά ΚΚΟΛΙΑΣ και διαθέτει το μεγαλύτερο ασφαλτοστρωμένο και φωταγωγημένο πάρκινγκ γυμναστηρίου στην Λευκωσία. Το τηλέφωνο είναι 22443636 και θα λειτουργεί 7 μέρες την εβδομάδα, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή από τις 6.00 το πρωί  μέχρι τις 10.00 το βράδυ, το Σάββατο από τις 08.00 το πρωί μέχρι τις 6.00 το απόγευμα  και την Κυριακή από τις 09.00 το πρωί μέχρι τις 3.00 το απόγευμα.

Για το κοινό ανοίγει στις 10 Οκτωβρίου και θα λειτουργεί για όλο τον Οκτώβριο δωρεάν για όλους όσους έρθουν να γνωρίσουν εμάς και το χώρο μας και να γυμναστούν κοντά μας.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ