Πήγαμε στο γραφικό χωριό που γυρίζεται η «Γαλάτεια» [εικόνες]

Τα πλάνα από τη σειρά εποχής του Σίγμα, «Γαλάτεια, με τα γραφικά σοκάκια, είναι πέρα για πέρα εντυπωσιακά!

 


Article featured image
Article featured image

Ενδεχομένως να έχεις ακούσει που γυρίζεται η σειρά. Αν όχι, μάθε πως πρόκειται για το γραφικότατο χωριό Λαζανιάς, που βρίσκεται στην επαρχία Λευκωσίας, πολύ κοντά στο Μοναστήρι του Μαχαιρά και τα χωριά Φικάρδου και Γούρρι.

Όλα τα σπίτια στον Λαζανιά είναι πληθόκτιστα, με κεραμιδένιες στέγες (σαν και στο Φικάρδου), ενώ μάλιστα, κάποια από αυτά έχουν αναπαλαιωθεί αφού οι απόδημοι επιστρέφουν πολύ συχνά εκεί.

Η αίσθηση που έχεις, πάντως, περπατώντας στα λιθόστρωτα δρομάκια είναι πρωτόγνωρη. Λες και είσαι στην Κύπρο του 1900.

Ο Λαζιανάς, μάλιστα, τις Κυριακές αλλάζει πρόσωπο αφού γεμίζει με κόσμο, και ειδικά από τη μέρα που άρχισε να προβάλλεται η Γαλάτεια, αφού εκεί υπάρχει μια εξαιρετική ταβέρνα, με το μπουφέ τις Κυριακές να αποτελεί το highlight. Η «Μαγεία Λαζανιά» (96530129), όπως ονομάζεται, είναι το επόμενο μέρος που πρέπει να επισκεφθείς για να απολαύσεις σπιτικές κυπριακές γεύσεις!



Τις φωτογραφίες από τον Λαζανιά τράβηξε ο φωτογράφος της Σημερινής Γιώργος Μιχαήλ, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου ρεπορτάζ για το χωριό που έκανε μαζί με τη δημοσιογράφο Μίνα Χρυσάνθου και το οποίο θα δημοσιευθεί στην επερχόμενη έκδοση της Κυριακάτικης Σημερινής (2 Οκτωβρίου).

 

 

Σχετικά άρθρα: Και η κυπριακή σειρά εποχής θέλει τον ζεν πρεμιέ της [πάτησε πάνω στην πιο κάτω φωτογραφία για να διαβάσεις τη συνέντευξη ενός εκ των πρωταγωνιστών της «Γαλάτειας»]


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ