Ένα φεστιβάλ μάς πάει εκδρομή στο Φικάρδου

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Λευκωσίας διοργανώνει στις 7-9 Οκτωβρίου το πρώτο φεστιβάλ «Μεσαιωνική Λευκωσία».

 


Article featured image
Article featured image

Στόχος του είναι η ανάδειξη της πλούσιας μεσαιωνικής κληρονομιάς της πόλης.

Την Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου, η Δρ Ρίτα Σεβέρη θα μας ξεναγήσει στην μεσαιωνική Λευκωσία για να ανακαλύψουμε όλα τα κρυμμένα μυστικά και τις ομορφιές της πόλης, πριν καταλήξουμε στο Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο, όπου η έφορος του Μουσείο, Δρ Έλενα Πογιατζή-Ρίχτερ θα μας ταξιδέψει στη μεσαιωνική Λευκωσία μέσα από τα εκθέματα του μουσείου.

Οι ξεναγήσεις θα ολοκληρωθούν με κουμανταρία στην αυλή του μουσείου.

Το Σάββατο, 8 Οκτωβρίου, σε συνέδριο που διοργανώνεται στην αίθουσα Καστελιώτισσα, ο διακεκριμένος καθηγητής μεσαιωνικής ιστορίας Peter Edbury θα μας μιλήσει για τη Λευκωσία, τη γοτθική πρωτεύουσα της Κύπρου, ενώ  άλλοι αξιόλογοι ακαδημαϊκοί θα μας δώσουν τις δικές τους απόψεις για τη μεσαιωνική Λευκωσία.

Το βράδυ του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί ένα πλούσιο δείπνο εμπνευσμένο από τη μεσαιωνική κουζίνα, με τη συνοδεία της Ορχήστρας Κουμμανταρία, στο roof garden του Κέντρου Εικαστικών τεχνών και Έρευνας (Σεβέρη) με θέα τη μεσαιωνική Λευκωσία.

Τέλος, την Κυριακή, μπορείτε να απολαύσετε μια εκδρομή στο φέουδο του Φικάρδου, στο γραφικό χωριό που διατηρεί ακόμα τα παραδοσιακά μεσαιωνικά του χαρακτηριστικά.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις: 22889704


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ