«Χάσιμο» χρόνου η ώρα που θέλουμε για να πάμε στη δουλειά

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει το 37% όσων συμμετείχαν στην έρευνα της Regus, οι οποίοι δήλωσαν πώς η καθημερινή μετακίνηση τους προς και από τη δουλειά, μειώνει σημαντικά την αποδοτικότητα τους

 


Article featured image
Article featured image

Ο χρόνος που ξοδεύεται μέχρι να φτάσουμε στην δουλειά μας, δεν είναι παραγωγικός αλλά ούτε και ευχάριστος προσωπικός χρόνος. Η έρευνα καταδεικνύει μάλιστα πως οι περισσότεροι πιστεύουν πως αυτός ο χρόνος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε πιο χρήσιμες και ευχάριστες ασχολίες.

Από τους περίπου 40.000 συμμετέχοντες στην έρευνα, 37% απάντησαν πως η μετακίνηση από και προς τη δουλειά αποτελεί ανούσιο και απροσδιόριστο χρόνο, ενώ 27% απάντησαν πως μισούν τη μετακίνησή τους και την ονόμασαν «χάσιμο» του πολύτιμου χρόνου τους.

Αυτό σημαίνει ότι για πάνω από τους μισούς εργαζομένους σε επιχειρήσεις ανά τον κόσμο, ο χρόνος μετακίνησης θα μπορούσε να αφιερωθεί σε πιο αποδοτικό χρόνο εργασίας ή σε λίγες παραπάνω ώρες ξεκούρασης το πρωί.

Μόνο μια μικρή μειοψηφία (19%) βλέπει το χρόνο μετακίνησής του ως προσωπικό χρόνο, ίσως γιατί τους δίνει την ευκαιρία να διαβάσουν τα νέα στο κινητό τους ή ένα βιβλίο. Είναι πλέον καιρός οι επιχειρήσεις να μειώσουν αυτό τον ενδιάμεσο χρόνο μετακινήσεων και να βοηθήσουν τους εργαζόμενους τους να αφιερώσουν αυτόν το χρόνο σε πιο αποδοτική δουλειά ή ξεκούραση.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ