Γαϊδούρια σε σταματάνε στη μέση του δρόμου για να τα ταΐσεις

Είναι μια πανέμορφη διαδρομή στην Κύπρο, όπου δεκάδες γαϊδούρια σού κόβουν κανονικά τον δρόμο κι αν δεν τους δώσεις κάτι να φάνε, μουλαρώνουν και δεν κάνουν πέρα για να περάσεις.

 


Article featured image
Article featured image

«Να πάρουμε και λίγα μήλα μαζί μας» λέει κάποιος από την παρέα. «Για πιο σκοπό;», ρωτάω εγώ χωρίς να πάρω όμως απάντηση.

Φτάνοντας στον προορισμό μας, ρωτάει ξανά ο Λ: «Μήλα έχουμε;». Ήμασταν ήδη στο Ριζοκάρπασο, ενώ λίγα χιλιόμετρα μακριά μάς περίμεναν τα πεινασμένα χαριτωμένα τετράποδα της Καρπασίας.

Κι όταν λέω μάς περίμεναν, το εννοώ. Από το σημείο πάνω ακριβώς από το Golden Beach (την πανέμορφη παραλία που είναι γνωστή και ως Παχύαμμος) και μέχρι να φτάσεις στο μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα, η διαδρομή είναι γεμάτη με δεκάδες γαϊδουράκια τα οποία στήνουν καρτέρι στη μέση του δρόμου (προφανώς γιατί έτσι έμαθαν) και περιμένουν να τα ταΐσεις.

Κυριολεκτώ. Αν δεν τους δώσεις κάτι να φάνε, δύσκολα θα κάνουν πέρα για να περάσεις. Κανονικά διόδια.

 



Μια κυρία μπροστά μας κόρναρε για 5 λεπτά, με τα τετράποδα να μην το κουνάνε βήμα. Κανονική γαϊδουριά εκ μέρους τους, αλλά κι εσύ πρέπει να έχεις γαϊδουρινή υπομονή για να μπορείς να τα βγάλεις πέρα μαζί τους. Η κυρία αναγκάστηκε τελικά να κατέβει από το αυτοκίνητο για να τραβήξει τα δύο γαϊδούρια ως την άκρη του δρόμου.

 



Εμείς, όντας προνοητικοί, με δυο μήλα εξασφαλίσαμε τη διέλευσή μας. Μόνο που αυτή την τακτική χρειάστηκε να την επαναλάβουμε 5 φορές στο πήγαινε και άλλες 3 φορές στην επιστροφή, αφού κάθε λίγο πέφταμε σε «μπλόκο».

 



Το τι γέλιο έπεσε μέσα στο αυτοκίνητο δεν περιγράφεται! Εννοείται πως τα γαϊδούρια είναι άκακα, φτάνει φυσικά να έχεις λίγο το νου σου στη φάση που το γαϊδούρι θα σιμώσει το κεφάλι στο τζάμι για να πάρει τα καλούδια που θα του προσφέρει. Σε μια περίπτωση, ένα γαϊδούρι είχε βάλει το μισό του κεφάλι στο αυτοκίνητό μας, οπότε περιμέναμε να οπισθοχωρήσει σιγά-σιγά, έτσι ώστε ξεκινώντας να μην του κάνουμε ζημιά και να αφηνιάσει.

 



Απίστευτη η πλάκα που κάναμε και απίστευτη η εικόνα-εμπειρία με τα δεκάδες αδέσποτα γαϊδούρια της Καρπασίας, τα οποία όσο και να προσπάθησαν να τα περιορίσουν σε περιφραγμένους χώρους, αυτά βρίσκουν τρόπο και κατεβαίνουν στον δρόμο για να καλωσορίσουν τους επισκέπτες, πάντα με το αζημίωτο φυσικά!

 



Μέσα στις επόμενες μέρες η CITY θα παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο άρθρο-αφιέρωμα στην Καρπασία, παραθέτοντας καλούς λόγους που αξίζει να οργανώσεις μια εκδρομή σε ένα από τα πιο ειδυλλιακά-παρθένα σημεία στο νησί!


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ