Έτσι βιώνουν οι Κύπριοι τα ταξίδια τους στην Ευρώπη

Πώς βιώνουν οι Κύπριοι και άλλοι κάτοικοι διαφόρων εθνικοτήτων τα ταξίδια στον ευρωπαϊκό χώρο και την Κύπρο;

 


Article featured image
Article featured image

Το πρόγραμμα Stories of Europe ολοκλήρωσε ακόμα μία θεματική ενότητα με τίτλο «Ταξίδι», που διήρκησε από τις 25 Ιουλίου έως τις 4 Σεπτεμβρίου.

Το πρόγραμμα συλλέγει και προωθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ιστορίες από ταξίδια με τη συνοδεία μίας φωτογραφίας ή ενός βίντεο πολιτών, κατοίκων και επισκεπτών της Κύπρου.

Κύπριοι και μη έστειλαν μία πληθώρα από ιστορίες που αναφέρονταν σε εμπειρίες που είχαν ως ταξιδιώτες στην Κύπρο και την Ευρώπη, της οποίας το πολυπολιτισμικό περιβάλλον απετέλεσε βασική πηγή έμπνευσης και συμμετοχής στο Stories of Europe. 

Μέσα από τα ταξίδια τους είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες, να γνωρίσουν νέους ανθρώπους και να δημιουργήσουν, σε αρκετές περιπτώσεις, δεσμούς με αυτούς. Ταυτόχρονα, μέσα από προκλήσεις με τις οποίες ήλθαν αντιμέτωποι και με πρωτόγνωρες εμπειρίες που βίωσαν, αντίκρισαν ανθρώπους, τόπους και γεγονότα από άλλη οπτική γωνία, εμπλουτίζοντας το πεδίο των γνώσεών τους.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι πολλοί από τους νέους ταξιδιώτες - συγγραφείς του Stories Of Europe ταξίδεψαν αξιοποιώντας υφιστάμενα προγράμματα κατάρτισης του Erasmus+, στα οποία συμμετείχαν. Αξιολογώντας τις εμπειρίες τους, μέσω της θεματικής ενότητας «Ταξίδι», συμπεραίνει κανείς πως οι νέοι της Κύπρου και της Ευρώπης γενικότερα αγαπούν τα ποιοτικά ταξίδια, που τους δίνουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με διαφορετικές κουλτούρες.

Μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ τις φωτογραφίες και τις ιστορίες από τα ταξίδια Κύπριων.  

Το πρόγραμμα Stories of Europe χρηματοδοτείται από την Αντιπροσωπία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ