Το Φεστιβάλ Ξαρκής κάνει την πρώτη του ομαδική έκθεση

Η έκθεση του Φεστιβάλ Ξαρκής ξεκίνησε για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2015, μέσα από μια συνεύρεση συνεργατικών πρωτοβουλιών νέων με έδρα την Κύπρο, που με τίτλο «The Cyprus Circle».

 


Article featured image
Article featured image

Η φετινή διοργάνωση του Φεστιβάλ Ξαρκής, θα είναι η πρώτη ομαδική έκθεση, η οποία θα λάβει χώρα μεταξύ 14 - 28 Οκτωβρίου και έχει ως στόχο να συγκεντρώσει αντικείμενα, δείγματα διαδικασιών, πειράματα, αποτελέσματα και σκέψεις γύρω από  το Φεστιβάλ Ξαρκής.

Με αυτό τον τρόπο επιδιώκουν να παρουσιάσουν τις ποικίλες συμμετοχές του και να συνεχίσουν τον διάλογο σχετικά με το Ξαρκής, τη σχέση της τέχνης και του σχεδιασμού με τον λαϊκό, καθημερινό πολιτισμό και την άτυπη μάθηση.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα είναι στις 14 Οκτωβρίου στις 20:00 στο Point Centre for Contemporary Art, στη Λευκωσία.

 



Stencil workshop - Επαναπροσδιορισμός της έννοιας του τοίχου στο χωριό. Με τον twenty three



Με αφορμή την έκθεση, θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις στον χώρο τον Οκτώβρη, με βασική θεματική δημιουργικές πρωτοβουλίες στην Κύπρο και τρόποι με τους οποίους μπορούν να δομηθούν βιώσιμα ΜΚΟ, ιδρύματα και κέντρα καινοτομίας, ιδιαίτερα σε σχέση με τις τέχνες και τον σχεδιασμό.

Αυτές οι συζητήσεις θα θέσουν παράλληλα ερωτήματα όπως: η διατήρηση χρήσιμων προτάσεων, η δημιουργία μιας αρμονικής συνεργασίας, αμφίδρομης επικοινωνίας και στήριξης μεταξύ της τοπικής πολιτιστικής παραγωγής και την ευρύτερη κοινωνία.

 



Stencil workshop - Επαναπροσδιορισμός της έννοιας του τοίχου στο χωριό - Με τον twenty three



Η παρουσίαση εκφάνσεων και προκλήσεων σε ότι αφορά τον ακτιβισμό στα πλαίσια της κυπριακής πολιτιστικής παραγωγής, είναι επίσης βασικό μέλημα αυτών των συζητήσεων.

Το πρόγραμμα δράσεων θα ολοκληρωθεί με ομιλίες & συζητήσεις γύρω από τον κοινωνικά εφαρμοσμένο σχεδιασμό.

 



Συλλογική πειραματική, ηχητική τζιαι μουσική σύνθεση. Με τον Ανδρέα Οικονομίδη

 



Το εργαστήρι του παππού - Μάθε να κάμνεις το δικόν σου χαρτί στο σιέριν τζαι παρ’ την παροιμία σου, έσσω σου. Με τις Λένια Γεωργίου + Μικαέλλα Χρυσοστόμου

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ