Η ντροπιαστική στιγμή που στέλνεις sms... σε λάθος παραλήπτη

Δεν γίνεται να μην σου έχει τύχει. Αποκλείεται να μην έχεις βιώσει την «κόλαση» του να προσπαθείς να στείλεις μήνυμα με συγκεκριμένο παραλήπτη, συνειδητοποιώντας όμως τελικά πως έχει πάει αλλού…

 


Article featured image
Article featured image

Η αδρεναλίνη κτυπάει κόκκινο σε κλάσματα δευτερολέπτου, ενώ μπροστά σου περνάει σαν ταινία τρόμου ολόκληρη σου η ζωή.

Όχι, δεν υπάρχει κουμπί «undo», ούτε και η γη μπορεί να ανοίξει να καταπιεί έστω για ένα χρονικό διάστημα μέχρι να περάσει ο όλεθρος που βιώνεις. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι μην πεις τίποτα ή απλά να απολογηθείς, όπως φυσικά και να είσαι έτοιμος να υποστείς τις συνέπειες του ολισθήματός σου.

Και φυσικά, την επόμενη φορά που θα στείλεις μήνυμα, φρόντισε να μην είσαι… μεθυσμένος, αφηρημένος, τρελαμένος, κουρασμένος, αγουροξυπνημένος, εκνευρισμένος, «θολωμένος» και οτιδήποτε άλλο με κατάληξη σε -μένος.



Πιο κάτω, μερικά καλά παραδείγματα (από φίλους και γνωστούς) του πως μπορείς να «την πατήσεις» αν… πατήσεις γρήγορα «send» χωρίς να τσεκάρεις αν έχεις βάλει τον σωστό παραλήπτη:

 

Μου έχει τύχει στο παρελθόν να στείλω μήνυμα σε κάποιον που δεν έπρεπε και νόμιζα πως πέρασε η ζωή μπροστά από τα μάτια μου και σίγουρα άλλαξα χρώμα στο πρόσωπο κι ας μην ήταν εκεί το άτομο να με δει. Το πιο αστείο όμως ήταν όταν έλαβα μήνυμα από φίλη μου, σεξουαλικού περιεχομένου, που κανονικά είχε παραλήπτη κάποιο αγόρι! Too much information...

Στέλλα, 27

 

Επήα Λεμεσό και είπα μιας κορούας ότι θα την πάρω τηλέφωνο για να φκούμε. Ήμουν 20 χρονών. Επήα σε 2-3 μπαράκια, κλαπ κλπ και η ώρα 4 στέλλω της «θέλεις να βρεθούμε κάπου;». Τζαι στέλνει μου πίσω... «Κόρη Μαρία, ο μαννός ο Λευκωσιάτης τωρά μου έστειλε μήνυμα!».

Κώστας, 36

 

Μήνυμα δεν έτυχε να στείλω ή να πάρω, αλλά έχει μια γιαγιά που με πιάνει μια φορά τον μήνα τηλέφωνο, επί ένα χρόνο, και θέλει τον Μάριο.

Ηρόδοτος, 29

 

Έστειλα μήνυμα στην προϊστάμενή μου «Αγάπη μου, μπαίνω στο μπάνιο»

Παναγιώτης, 35

 

Ήθελα να κάνω surprise της κολλητής μου για τα γενέθλια της. Ετοίμασα ένα περιποιημένο msg με όλες τις πληροφορίες για το πάρτι για να το στείλω στους καλεσμένους και τελικά το έστειλα και σε εκείνη.

Γεωργία, 25   

 

Ένα απόγευμα ήμουν για καφέ με έναν φίλο μου και μιλούσα παράλληλα με μια κοινή μας γνωστή στο τηλέφωνο. Όταν τελείωσα το τηλεφώνημα, άρχισα να του εξηγώ ποια ήταν. Στην περιγραφή μου είπα διάφορα, όπως ότι είναι λίγο κοντούλα και χοντρούλα, για να του δώσω πλήρη εικόνα. Όταν μετά από λίγο πήρα το τηλέφωνο στα χέρια μου, αντιλήφθηκα πώς όχι μόνο δεν είχε κλείσει η γραμμή, αλλά η κοπέλα άκουσε όλη τη συζήτηση και την παραστατικότατη περιγραφή μου. Ήθελα να ανοίξει η γη να με καταπιεί. Προσπάθησα να εξηγήσω, να δικαιολογηθώ, αλλά καμία τύχη.

Ρένος, 29

 

Όταν είχα πάρει το πρώτο μου κινητό, σε ηλικία 13 ετών, τσακωνόμουν με κάτι παιδιά της γειτονιάς. Μια μέρα με έπαιρνε τηλέφωνο ένας άγνωστος αριθμός και υπέθεσα πως ήταν τα παιδιά. Έπαιρνα πίσω αλλά δεν απαντούσε κανένας, έτσι έστειλα ένα μήνυμα γεμάτο βρισιές στο νούμερο. Τελικά, ήταν η θεία μου αλλά ευτυχώς δεν ήξερε να διαβάζει μηνύματα.

Χρήστος, 30   

 

Μου έστειλε ένας συμφοιτητής μου ένα τεράστιο μήνυμα στο οποίο μου έκανε ερωτική εξομολόγηση. Εγώ το έκανα forward για να το στείλω σε μια φίλη μου και έγραψα από κάτω «δες τι μου έστειλε ο τάδε» και τελικά του το έστειλα εκείνου.

Έλενα, 27

 

Συνήθως, εγώ στέλνω μηνύματα επίτηδες για να πιάσω κουβέντα και λέω πως είναι κατά λάθος.

Στυλιανός, 32

 

Δεν με άφηνε η μητέρα μου να βγω και έγραφα μήνυμα στο αγόρι μου πως η μητέρα μου είναι πρήχτισσα και της το έστειλα εκείνης.

Χαρούλα, 24

 

Είχα συναντήσει τυχαία ένα παλιό φίλο μετά από πολλά χρόνια και μου είπε να πηγαίναμε το απόγευμα για καφέ. Νόμιζα πως τον είχα ήδη στη λίστα μου, οπότε τον πήρα τηλέφωνο λίγο αργότερα να το επιβεβαιώσουμε. Ωστόσο, πήρα άλλο άτομο τηλέφωνο με το ίδιο όνομα το οποίον επίσης είχα χρόνια πολλά να του μιλήσω, και το χειρότερο ήταν πως οι φωνές τους μοιάζανε, οπότε αν και είπαμε να βρεθούμε δεν ήμουν σίγουρος αν μίλησα με το σωστό άτομο! Τελικά, αντιλήφθηκα το λάθος, τον πήρα τηλέφωνο και του εξήγησα, αλλά του είπα, όπως και να έχει, να πάμε όλοι μαζί έξω. Τελικά, δεν βρέθηκα με κανέναν από τους δύο.

Γιώργος, 30



Εγώ θυμάμαι δυο, τρία περιστατικά. Ένα συνέβη στις σπουδές μου, όταν έστειλα σε ένα παιδί που με φλέρταρε πώς δεν καταλάβει το όχι και ότι μου έχει γίνει κολλιτσίδα. Βέβαια, νόμιζα πώς έκανα τα παράπονα μου σε μια φίλη. Πάλι στις σπουδές μου, χτυπούσε επίμονα το σταθερό τηλέφωνο του δωματίου μου, με ήχο που σήμαινε πώς το τηλεφώνημα ήταν από εξωτερικό. Τα μόνα άτομα που είχαν τον αριθμό μου ήταν οι γονείς μου. Απαντώ, και στην άλλη γραμμή ακούω μια γυναίκα να μιλά μια γλώσσα που δεν καταλάβαινα και να μην μπορούμε να συνεννοηθούμε με τίποτα. Αυτό επαναλήφθηκε 5-6 φορές. Την 7η φορά που χτυπά το τηλέφωνο, απαντώ εκνευρισμένη και φωνάζω στα αγγλικά «Will u just shut up and find another hobby»... Εκείνη τη φορά ήταν ο πατέρας μου.

Θέμις, 28

 

Μια φορά, λοιπόν, μας έστησε καλεσμένος σε ζωντανή εκπομπή, με θέμα το Bitcoin. Αντί να έρθει ο υπεύθυνος της εταιρείας, που διαφήμιζε παντού μάλιστα το νέο νόμιζα, έστειλε έναν απλό υπάλληλο ο οποίος ήταν σε μειονεκτική θέση απέναντι στον επιφανή οικονομολόγο που θα είχαμε απέναντι. Όπως ήταν φυσικό όταν τον έπαιρνα τηλέφωνο και δεν απαντούσε, εκνευρίστηκα πολύ και του έστειλα ένα περιποιημένο μήνυμα, στολίζοντάς τον γι’ αυτό που έκανε. Αντί όμως να βάλω μπροστά 96, έβαλα 99 και το μήνυμα βρέθηκε στο κινητό γνωστού πολιτικού. Ο άνθρωπος με πήρε την επόμενη ημέρα έντρομος, να με ρωτήσει τι μου έκανε και του έστειλα τέτοιο μήνυμα και αν συμβαίνει κάτι σοβαρό.

Άντρη, 35

 

Ντράπηκα πολύ, όταν μια μέρα που καυγάδιζα με το τότε αγόρι μου (αλλά μεγάλος καυγάς) έγραψα ένα μήνυμα-έκθεση και του είπα ότι μπορείς να φανταστείς. Έχωσα ασταμάτητα, ο παραλήπτης όμως τελικά δεν ήταν αυτός, αλλά η μητέρα του. Μου απάντησε απλά, «έκανες λάθος». Δεν έμαθα ποτέ τι γνώμη είχε από εκείνη την ημέρα η γυναίκα για μένα.

Μαρία, 24

 

Μιλούσαμε με ένα παιδί και κανονίζαμε να βγούμε ραντεβού σε chat στο Facebook, μόνο που παράλληλα μιλούσα σε άλλο group chat με τις φίλες μου. Αντί λοιπόν να στείλω σε αυτές ότι δεν ήθελα να βγω μαζί του και βαριόμουνα, το έστειλα σ’ αυτόν. Αντιλαμβάνεσαι, τελικά δεν βγήκαμε ποτέ!

Δώρα, 25

 

Πριν μερικά χρόνια είχαμε κάνει κράτηση με φίλους σε μια ταβέρνα. Την ημέρα που θα πηγαίναμε, μου τηλεφωνούσαν από την ταβέρνα για να επιβεβαιώσουν την κράτηση, εγώ όμως βλέποντας τον αριθμό νόμιζα πώς ήταν ένας φίλος και αποφάσισα να του κάνω πλάκα. Απαντώ λοιπόν και κάνω τον τραυλό. Ότι μου έλεγε, εγώ έβγαζα άναρθρες κραυγές και μουγκρητά. Το βράδυ, στην ταβέρνα, μπήκα από την πίσω πόρτα!

Πόλυς, 29

 

Ακόμα όταν το σκέφτομαι ντρέπομαι και κοκκινίζω. Βασικά, μιλούσα με ένα αγόρι και μου έστελνε διάφορα ερωτικά μηνύματα, λίγο περίεργα. Εγώ από την άλλη τα έκανα screen shot και τα έστελνα στις φίλες μου και τα σχολιάζαμε, μόνο που το τελευταίο αντί να το στείλω στις φίλες μου το έστειλα σ’ αυτόν. Ε δεν μου ξαναέστειλε ποτέ μήνυμα, ούτε ερωτικό, ούτε καν για να με βρίσει.

Έμιλη, 27


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ