Κυπριακή ομάδα στους νικητές του Climate Launchpad 2016 στην Εσθονία

Η κυπριακή ομάδα LEVEL5 συγκαταλέγεται πλέον στις 10 κορυφαίες ιδέες πράσινης καινοτομίας σε ολόκληρη την Ευρώπη.

 


Article featured image
Article featured image

Ο πανευρωπαϊκός διαγωνισμός ClimateLaunchpad που έλαβε χώρα στο Ταλίν της Εσθονίας, έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο για την Κύπρο, αφού συγκαταλέγεται για πρώτη φορά στους 10 καλύτερους της Ευρώπης, με την ομάδα LEVEL5.  

Η επαναστατική ιδέα της ομάδας για ένα καινοτόμο προϊόν που αυξάνει την αποδοτικότητα των φωτοβολταϊκών, της εξασφάλισε την πολυπόθητη θέση στο πρόγραμμα επιτάχυνσης του Climate-KIC.

Το επιχειρηματικό αυτό «σχολείο» επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και την εμπορευματοποίηση των cleantech startups και τους δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσουν χρηματοδότηση μέχρι €95.000.

Ο διαγωνισμός, που έχει ως επίκεντρο την επίλυση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, είναι ένα πρόγραμμα του Climate-KIC, του μεγαλύτερου δημόσιου και ιδιωτικού καινοτόμου συνεταιρισμού της Ευρώπης με στόχο τη διαχείριση και τον μετριασμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

 



Φέτος, πάνω από 750 νεοσύστατες επιχειρήσεις από 30 χώρες υπέβαλαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες, περισσότερες από 250 έλαβαν τελικά μέρος στον τοπικό διαγωνισμό, και 90 από αυτές επιλέγηκαν για να διαγωνιστούν στον Ευρωπαϊκό τελικό.

Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η Gleather, η οποία έλαβε χρηματικό έπαθλο € 10.000. Στη δεύτερη θέση ήταν η ομάδα  Sponge η οποία έλαβε € 5.000, και η τρίτη θέση πήγε στην ομάδα Chrysalis η οποία κέρδισε € 2.500.

Την Κύπρο, εκτός από την LEVEL5, εκπροσώπησε και η H2OT με ένα έξυπνο και αυτοματοποιημένο σύστημα ελέγχου για οικιακή θέρμανση νερού, αλλά  και η NanoWeld, η οποία προσφέρει μια καινοτόμα διαδικασία νανοτεχνολογίας για την αεροναυτική βιομηχανία. Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στις τρεις ομάδες για τις εξαιρετικές τους παρουσιάσεις. Αρμόδιος φορέας για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού ClimateLaunchpad σε Κύπρο και Ελλάδα είναι η Chrysalis LEAP, που ήταν δίπλα στις ομάδες σε κάθε βήμα, προσφέροντας τους τα αναγκαία εργαλεία και δεξιότητες για να πετύχουν τους στόχους τους.

 



 

Στρατηγικός εταίρος της Chrysalis LEAP για δεύτερη συνεχή χρονιά είναι η PwC Κύπρου.

«H PwC Kύπρου στηρίζει για δεύτερη συνεχή χρονιά το Chrysalis LEAP και το μεγαλύτερο διαγωνισμό ιδεών πράσινης τεχνολογίας ClimateLaunchpad. Είμαστε υπερηφάνοι που αποτελούμε μέρος της προσπάθειας του Chrysalis LEAP για την ενίσχυση του startup επιχειρηματικού οικοσυστήματος, καθώς όλοι εμείς στην PwC πιστεύουμε στις απεριόριστες δυνατότητες της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας. 

Θα ήθελα λοιπόν να συγχαρώ την ομάδα Level5  που εκπροσώπησε επάξια  τη χώρα μας στον πανευρωπαϊκό τελικό και διακρίθηκε στις δέκα καλύτερες ομάδες. Το ταξίδι που μόλις ξεκίνησε ειναι συναρπαστικό και γεμάτο προκλήσεις», δήλωσε ο κος Ευγένιος Χρ. Ευγενίου, Διευθύνων Σύμβουλος της PwC Κύπρου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ