«Ο Νικόλας Παπαδόπουλος παρέλαβε κόμμα και θα παραδώσει app»*

Σήμερα κυκλοφόρησε το πολυδιαφημιζόμενο app του Δημοκρατικού Κόμματος. Κι εμείς εδώ, στη City, που τ' αγαπάμε και τα apps και την δημοκρατία και τα κόμματα, είπαμε να το κατεβάσουμε για να ρίξουμε μια ματιά. Ένα πρώτο πέρασμα μας απέδειξε πως το app ακολουθεί πιστά την πολιτική του κόμματος, δηλαδή το "Εδώ Νικόλας, εκεί Νικόλας, Νικόλας παντού" ενώ μετά από μία πιο προσεκτική ματιά πήραμε σημειώσεις για τα κάτωθι.

 


Article featured image
Article featured image

Φωτογραφία: Γιώργος Μιχαήλ



* Μία πρώτη, χαλαρή παρατήρηση που θα έκανε κάποιος, είναι αυτό το κόλλημα του ΔΗΚΟ [του ΔΗΚΟ;] με τις φωτογραφίες του Νικόλα, με τις δηλώσεις του Νικόλα, με τον Νικόλα γενικότερα. Δηλαδή είναι να αρχίσεις να πιστεύεις πως ο Νικόλας δεν είναι πρόεδρος, είναι brand. Στο app, το κόλλημα αυτό αναδεικνύεται σε όλο του το μεγαλείο αφού δεν έχει tab για tab που να μην φιγουράρει η φωτογραφία του Νικόλα. Καλά ρε παιδιά, είπαμε πως το ΔΗΚΟ είναι προσωποκεντρικό κόμμα αλλά εσείς το τερματίσατε. 

* Εδώ στην City, μετά από σύντομη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την δεξαμενή σκέψης που αφορά στα πολιτικά και την δεξαμενής σκέψης που αφορά στην τεχνολογία, αποφασίστηκε ομόφωνα πως το αγαπημένο μας section στο app είναι το "ASK NIKOLAS". Μετά απ' το γνωστό hashtag που μεσουράνησε στο twitter, [#asknikolas σε περίπτωση που σας ξέφυγε] ο Νικόλας, ποιος άλλος, επιστρέφει με τις κλασσικές FAQ’s και όλα τα ερωτηματικά στα εγγλέζικα. Οι ερώτησεις ακολουθούν το κλασσικό φορμάτ αυτού του τύπου δηλαδή το "εγώ ρωτώ, εγώ απαντώ" ή άλλως "Εγώ παπάς, εγώ τατάς".

 

* Αν πάλι κουραστήκατε απ' την πλοήγηση στο app και τις φωτογραφίες του Νικόλα, μπορείτε να κάνετε ένα διάλειμμα και να παίξετε ονλάιν τα κλασσικα παιχνίδια που σημάδεψαν την παιδική σας ηλικία. Στο tab "Παίξε", η δεξαμενή σκέψης της City η οποία ασχολείται με την τεχνολογία, μετά από την βιωματική της gaming εμπειρία, αποφάσισε πως ο λόγος που μπήκε το tab "Παίξε" ήταν για να ευθυγραμμίσει τα κουτάκια ο σχεδιαστής του app στο μενού. Μας συμβαίνει κι εμάς πολύ συχνά στις ιστοσελίδες, να μας τσοντάρουν οι σχεδιαστές τα εξτρά τους για να καλύψουν κενό χώρο, μην ανησυχείτε καθόλου που το εν λόγω "Παίξε" δεν έχει νόημα και λόγο ύπαρξης σε app πολιτικού κόμματος.  Όπως και να ΄χει, σ' αυτό το κομμάτι θα βρείτε διαχρονικά παιχνίδια και να τα παίξετε παρέα με τον, guess who, Νικόλα. Προτείνουμε να πειραματιστείτε στην πασίγνωστη κρεμάλα, όπου μπορείτε να απαντήσετε σε πολύ "δύσκολες" ερωτήσεις όπως την πιο κάτω αλλά... προσοχή! Έχετε μόνο τρεις ζωές. Σε άλλη περίπτωση κερδίζει ο... Νικόλας. 

* Αξιοσημείωτο είναι επίσης εκεί όπου μπαίνεις για να διαβάσεις την "Ιστορία του κόμματος" κι επειδή, προφανώς, δεν υπήρχε άλλη φώτο πρόχειρη, ξαναμπήκε η φωτογραφία του Νικόλα. Μην είμαστε όμως υπερβολικοί, ως γνωστόν το ΔΗΚΟ ιδρύθηκε το 1976 κι ο Νικόλας γεννήθηκε το 1973, οπότε ο Πρόεδρος ήταν εν ζωή όταν ιδρύθηκε το κόμμα, οπότε ταιριάζει η φώτο του στην "Ιστορία του κόμματος. Με κάποιον περίεργο τρόπο.   

Οι υπόλοιπες μας σημειώσεις για το app, το οποίο φιλοξενεί βιογραφικά βουλευτών [πέραν του Νικόλα], φόρμα παραπόνων, εκδηλώσεις του κόμματος κλπ, είναι πως μας κάνει πολύ boring. Και για να λέμε και του Νικόλα το δίκαιο, αν δεν έπαιζε τόσες φορές η μούρη του μες το app θα μας ήταν πλήρως αδιάφορο.

Ένα πράγμα, ωστόσο, που οφείλουμε να σημειώσουμε, είναι πως υπάρχει μία έκρηξη αλήθειας στο νέο τούτο τεχνολογικό εγχείρημα του ΔΗΚΟ. Απ' το σλόγκαν των περασμένων βουλευτικών εκλογών, "Η Κύπρος μπροστά" το κόμμα μετεξελίσσεται στο "Ο Νικόλας μπροστά". Κι οι υπόλοιποι ακολουθούν... στο app, πάντα.

 

* Ο τίτλος δεν αντικατοπτρίζει την δική μας άποψη αλλά της Ρένας Χόπλαρου. Απ' το twitter της τον ξεσηκώσαμε.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ