Στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης ξεκινούν το μάθημα με τανγκό

Άλλοι ξεκινάνε το μάθημα με προσευχή, κάποιοι με ένα ξερό καλωσόρισμα των φοιτητών και κατευθείαν χώσιμο στην ύλη, υπάρχουν όμως κι αυτοί οι εμπνευσμένοι, που επιλέγουν άλλους τρόπους, πιο ευφάνταστους και δημιουργικούς για να ξεκινήσουν το μάθημα τους.

 


Article featured image
Article featured image

Όπως υποστηρίζει ο καθηγητής χημικής μηχανικής Μάρκος Ασσαέλ «Στη ζωή πρέπει να υπάρχει τρέλα, υπάρχουν πολλά περισσότερα από τη μηχανική».  

Για αυτό και στο πρώτο μάθημα το εξαμήνου, επέλεξε να χορέψει ένα παθιασμένο αργεντίνικο τανγκό. Όπως ανέφερε αργότερα ο ίδιος, με το χορό ασχολείται τους τελευταίους 6 μήνες, και πιστεύει ακράδαντα πώς αυτή η τέχνη σου ανοίγει το μυαλό σ’ έναν άλλο κόσμο.  

Αυτή όμως δεν είναι η πρώτη φορά που ο καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ξεκίνησε το πρώτο μάθημα του εξαμήνου με πρωτότυπο τρόπο.  

Πέρσι, επέλεξε να κρύψει ανάμεσα στους φοιτητές την mezzo soprano Κασσάνδρα Δημοπούλου, η οποία στη μέση του μαθήματος ξεκίνησε να τραγουδάει την Κάρμεν του Bizet.  







«Αυτό που προσπαθώ τα τελευταία χρόνια είναι να δείξω στους φοιτητές μου μια πιο ευρεία εικόνα της ζωής πέραν της στεγνής επιστήμης.  

Σωστή η Χημική Μηχανική, αλλά υπάρχουν τόσα άλλα γύρω μας που επηρεάζουν την προσωπικότητά μας και δημιουργούν καλύτερους χαρακτήρες. Η 30χρονη εμπειρία μου έχει δείξει ότι πολλές φορές η σκέτη επιστημονική γνώση, μπορεί να κάνει το φοιτητή ή τη φοιτήτρια, να κουραστούν.

Έτσι οποιαδήποτε εναλλαγή, μεταφορά σε άλλη διάσταση, βοηθάει πάρα πολύ και φέρνει πιο κοντά τον καθηγητή με το φοιτητή. Επιπλέον νομίζω ότι έχουμε καθήκον ως καθηγητές να δείξουμε στοn φοιτητή ότι επιπλέον της συγκεκριμένης γνώσης του Χημικού Μηχανικού, δεν πρέπει να ξεχνάμε τη ομορφιά των τεχνών», αναφέρει ο κ. Ασσαέλ. 



Η περσινή έκπληξη


Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ