Ο Σπύρος Αγαθού ζωγραφίζει το αρχείο της μνήμης μας

Ο Σπύρος Αγαθού, σε συνέχεια της πρώτης του εικαστικής πρότασης «Μιμνήσκω», εστιάζει στη μνήμη, το χώρο δηλαδή όπου εναποτίθεται το συναίσθημα. 

 


Article featured image
Article featured image

Έτσι, δημιουργεί ένα ποικίλο νοητικό πεδίο, το οποίο, συνήθως  διαφοροποιείται χωρικά. Διατηρεί, ωστόσο, τη συνοχή και τη δυναμική του μέσα στον ιδιωτικό χρόνο.

Η μνήμη αποδίδεται εικαστικά από τον Σπύρο Αγαθού, ως επιφάνεια με άνισες εναποθέσεις υλικού. Πρόκειται ουσιαστικά για μια εσωτερική- μια ιδιωτική- χώρα όπου κυριαρχεί το αίσθημα και ο αέναος αντίκτυπός του.

Η  Γκαλερί Κυπριακή Γωνιά παρουσιάζει τη 2η Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής του Σπύρου Αγαθού με τίτλο «Μιμνήσκω II», την Παρασκευή  14 Οκτωβρίου 2016, στις 7.30 μ.μ.


Η μνήμη, με άλλα λόγια, είναι: το αρχείο των μνημονικών μας εντυπώσεων. Το πιο πολύτιμο περιουσιακό μας στοιχείο.


Ο Σπύρος Αγαθού αναδεικνύει το συνεκτικό ρόλο της μνήμης και μας καλεί να τον εγκολπωθούμε ως φορέα της προσωπικής ιστορίας και ως το πεδίο όπου φιλοξενούνται οι εμπειρίες, το ανεκπλήρωτο,  τα όνειρα, οι φόβοι και οι ελπίδες μας.

Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016, στις 7.30 μ.μ. Η Έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και τις 29 Οκτωβρίου 2016.  

 

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, όλα τα έργα θα είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα www.gallerykypriakigonia.com.cy

 

Ώρες επισκέψεων:

Δευτέρα – Σάββατο 10.00 π.μ. – 1.00 μ.μ.

                                 4.30 μ.μ. – 7.30 μ.μ.

Κυριακή: 4.30 μ.μ. – 7.30 μ.μ.

 

 

 

 

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ