Για ποιο λόγο;

Μακάρι κάθε φορά που κάναμε κάτι (στην προκειμένη περίπτωση share το βίντεο με τον ξυλοδαρμό) να ρωτούσαμε τον (αμπάλατο) εαυτό μας «Για ποιο λόγο το κάνω;».

 


Article featured image
Article featured image

Αλήθεια, γιατί ο κόσμος κάνει μαζικά share το βίντεο, τόσο που μέσα σε μερικές ώρες έχει προφανώς μοιραστεί πολλές χιλιάδες φορές από το (ενδεχομένως ψε'υτικο) προφίλ του τύπου που το έκανε αρχικά post.

Να το κάνω share για να πω τι; Για να καταφέρω τι;

Να πω «Ντροπή σας!», γιατί; Να κατηγορήσω γονείς, για ποιο πράγμα; Να σχολιάσω την ανατροφή των παιδιών, με ποιες αποδείξεις; Να εκδηλώσω τη συμπαράστασή μου στο θύμα, πως; Να βρίσω θεούς και δαίμονες, με ποια ιδιότητα;

Γιατί να κάνω share στο προφίλ μου ένα τόσο αποκρουστικό θέαμα;

Αν στη θέση του θύματος (ή ακόμα και του θύτη) ήταν το παιδί μου, θα το έκανα και πάλι share; Προφανώς και έχουν γονείς, αδέρφια, φίλους, φίλες, παππούδες, γιαγιάδες, που θα ‘ναι τουλάχιστον άτυχοι αν τύχει να πέσουν πάνω στο βίντεο που απερίσκεπτα εγώ αναπαράγω.

Η μικρή που δέχθηκε την επίθεση έχει τραυματιστεί μετά τον ξυλοδαρμό, ενώ -όπως χαρακτηριστικά γράφει μια φίλη στο facebook- μετά το μαζικό sharing και το διαδικτυακό πάρτι που στήσαμε όλοι εμείς μάλλον έχει τραυματιστεί ακόμα περισσότερο…


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ