Το Forbes λατρεύει το Μαραθώνιο της Αθήνας

Article featured image
Article featured image

Είναι το σημείο από το οποίο ξεκίνησαν όλα. Σε αυτή τη γοητεία που ασκεί η ιστορικότητα του Κλασικού Μαραθωνίου της Αθήνας, δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς. Για αυτό το Forbes... λατρεύει και φέτος τον αγώνα που αποτελεί σημείο αναφοράς για τους δρομείς από όλο τον κόσμο.

Αυτή τη φορά το αμερικανικό περιοδικό συμπεριέλαβε τον αγώνα της Αθήνας στους δέκα μαραθωνίους για τους οποίους αξίζει να ταξιδέψει κανείς. «Τρέξτε στον αγώνα όπου ξεκίνησαν όλα. Η διαδρομή έχει προκλήσεις, αλλά πιστεύουμε ότι η ευκαιρία να ακολουθήσει κανείς τα βήματα του Φειδιππίδη από τον Μαραθώνα στην Αθήνα, περνώντας από τον Τύμβο όπου θάφτηκαν οι πολεμιστές της θρυλικής μάχης, αντισταθμίζει τις όποιες δυσκολίες. Ιδιαίτερα όταν φτάνει κανείς στον τερματισμό, στο Παναθηναϊκό στάδιο», αναφέρει το δημοσίευμα, ενώ αν όλα αυτά τα ιστορικά στοιχεία δεν φτάνουν, σημειώνεται πως στην ίδια διαδρομή διεξήχθη ο μαραθώνιος και στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004. «Οπότε μπορείτε να βγάλετε τον πρωταθλητή από μέσα σας», καταλήγει το Forbes και δίνει ραντεβού με τους αναγνώστες του για τη φετινή διοργάνωση, στις 9 Νοεμβρίου.

Ο Κλασικός μαραθώνιος της Αθήνας έχει φιγουράρει κι άλλες φορές στο Forbes, καθώς το 2012 για παράδειγμα είχε συμπεριληφθεί στα ταξίδια που πρέπει να κάνει κάποιος όσο ζει.

Οι 10 μαραθώνιοι για τους οποίους αξίζει κανείς να ταξιδέψει, σύμφωνα με το Forbes

Napa Valley Marathon, Καλιφόρνια, ΗΠΑ

Schneider Electric Marathon de Paris, Γαλλία

Virgin Money London Marathon, Μ. Βρετανία

Boston Marathon, ΗΠΑ

Big Sur International Marathon, Καλιφόρνια, ΗΠΑ

BMO Vancouver Marathon, Καναδάς

Great Wall Marathon, Τιανγίν, Κίνα

Marathon de la Baie du Mont Saint-Michel, Γαλλία

Big Five Marathon, Λιμπόπο, Νότια Αφρική

Κλασικός Μαραθώνιος Αθήνας


Πηγή: iefimerida

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ