Η Νικόλ και η Αντιγόνη σού φτιάχνουν τις πιο όμορφες ευχετήριες κάρτες

Ίσως κάποιοι να το βρουν «παλιακό» και ξεπερασμένο σε μια εποχή που όλα και όλοι κινούνται με οδηγό την τεχνολογία, όμως αλήθεια αν το σκεφτείς καλύτερα πόσο θα σε συγκινήσει να λάβεις στη γιορτή σου μια ευχετήρια κάρτα γραμμένη από το αγαπημένο σου πρόσωπο και πόσο θα σε αγγίξει μια ευχή που βρήκες στο mail.

 


Article featured image
Article featured image

Μπορεί τα τελευταία χρόνια οι ανθρώπινες σχέσεις να μπήκαν στον πάγο, ή καλύτερα να μεταφέρθηκαν στο web, παρόλα αυτά υπάρχουν ακόμα κάποιοι που το βλέπουν πιο ρομαντικά και εξακολουθούν να ταχυδρομούν στους αγαπημένους τους ευχετήριες κάρτες για να τους εκφράσουν αυτά που νοιώθουν.

Η Νικόλ Κρασέ απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κύπρου και η Αντιγόνη Πολυδώρου απόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Αθηνών, από τη Λεμεσό, έφτιαχναν από νεαρή ηλικία διάφορες χειροτεχνίες, με προτίμηση στις ευχετήριες κάρτες.

«Θυμάμαι τον εαυτό μου από πολύ μικρή να κάθομαι στο δωμάτιο μου με χαρτόνια και υφάσματα και να φτιάχνω κάρτες για τα Χριστούγεννα. 

Τις έβαζα κάτω από το δέντρο και η χαρά που ένοιωθα όταν τις διάβαζαν οι δικοί μου δεν περιγράφεται. Αυτά τα συναισθήματα και την αγάπη θέλαμε να μεταφέρουμε και με την Αντιγόνη φτιάχνοντας κάρτες, αυτό σκεφτόμαστε κάθε φορά που δημιουργούμε μια κάρτα».

 



Εκτός όμως από ευχετήριες κάρτες στο «Unique Creations by A&N», θα βρεις και άλλες χειροποίητες κατασκευές όπως φακέλους δώρων.

«Σχεδιάζουμε και δημιουργούμε ευχετήριες κάρτες για κάθε ξεχωριστή στιγμή, από γάμους και βαφτίσεις, μέχρι γενέθλια και κάρτες για αποφοίτους κ.ο.κ.»

Παρόλο που δεν έχουν πολύ καιρό που βρίσκονται στην αγορά, οι δημιουργίες τους κατάφεραν να ξεχωρίσουν και να αποκτήσουν το δικό τους κοινό.

 



 

Ο κόσμος ενδιαφέρεται σήμερα να αγοράσει χειροποίητες ευχετήριες κάρτες;

Αυτό ήταν κάτι που μας φόβιζε στην αρχή κι εμάς, όταν συζητούσαμε με την Αντιγόνη αν θα υπάρχει ζήτηση η αλήθεια είχαμε τις αμφιβολίες μας. Παρόλα αυτά, λίγο καιρό μετά που αρχίσαμε να κοινοποιούμαι τις δημιουργίες μας στο διαδίκτυο, δεχόμασταν πολλά μηνύματα για να μας ρωτήσουν πληροφορίες, να μας παραγγείλουν, να μάθουν περισσότερα για μας.

Τελικά όταν αγαπάς κάτι και το κάνεις με μεράκι, ο κόσμος το καταλαβαίνει και σε στηρίζει.

 



 

Δεν είστε οι μόνες που κάνετε όμως κάτι τέτοιο, γιατί να προτιμήσουν εσάς;

Ο κάθε ένας το παιδί του το βλέπει ως το πιο όμορφο θα πουν κάποιοι, και είναι αλήθεια. Εντούτοις θεωρώ πώς παίζει μεγάλο ρόλο αυτό που είπα πιο πάνω, η αγάπη και το μεράκι που βάζουμε σε κάθε κατασκευή και σε κάθε κάρτα, τις κάνει να ξεχωρίζουν.

Αισθητικά επίσης το ψάχνουμε πολύ και ενημερωνόμαστε συνεχώς, χωρίς όμως να γινόμαστε θύματα της μόδας, όπως λένε. Μπορεί να αντλούμε έμπνευση από τα trends, όμως δεν τα ακολουθούμε πιστά, θέλουμε να έχουμε το δικό μας χαρακτήρα, διαφορετικά θα ήμασταν μια από τα ίδια.





 

Όταν λέμε χειροποίητες, φαντάζομαι υπάρχει και βοήθεια από κάποιο μηχάνημα στο κόψιμο των σχημάτων;

Απολύτως κανένα, έχεις δίκαιο ότι πολλές περιπτώσεις χρησιμοποιούν μηχανήματα κοπής για ευκολία, οικονομία χρόνου και αύξηση της παραγωγής. Εμείς επιλέξαμε να το κάνουμε εντελώς παραδοσιακά, όλα με το χέρι, αυτό είναι η ταυτότητα μας.

 

Ναι αλλά αυτό δεν ανεβάζει και κόστος στην τιμή, αφού υπάρχει τόσος κόπος.  

Όχι οι τιμές μας είναι πολύ προσιτές, μπορώ να σου πω σε πολλές περιπτώσεις και πιο φτηνές από τις κάρτες μαζικής παραγωγής που βρίσκεις στην αγορά. Όπως όλος ο κόσμος γύρω μας, βιώνουμε κι εμείς τις δυσκολίες της εποχής μας. Κατανοούμε πώς ο προϋπολογισμός του κάθε σπιτιού δεν μπορεί να αντέξει ακριβές αγορές και περιττά έξοδα.

Σκοπός μας είναι να μεταφέρουμε πώς μια ευχετήρια κάρτα δεν είναι μεν είδος πρώτης ανάγκης, αλλά δεν είναι και περιττό γιατί δίνει συναισθηματική τροφή, δίνει αγάπη.

 



Με τους πελάτες σας συζητάτε, ακούτε τις εισηγήσεις τους, το γούστο τους;

Μα δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά. Μια ευχετήρια κάρτα είναι κάτι πολύ προσωπικό τόσο για τον αποστολέα, όσο και για τον παραλήπτη. Άρα δεν μπορούμε να κάνουμε του κεφαλιού μας.

Τι περισσότερες φορές κάνουμε και ένα ψυχογράφημα, τόσο στους πελάτες μας, όσο και στα άτομα που θα λάβουν τις κάρτες για να σκιαγραφήσουμε το προφίλ τους και να δημιουργήσουμε κάτι το οποίο τους εκφράζει. Επίσης υπάρχει και η δυνατότητα τροποποίησης μιας κάρτας αν ο πελάτης το επιθυμεί. Οι γνώσεις που έχει η Αντιγόνη λόγω επαγγέλματος (πολιτικός μηχανικός), αποτελούν δυνατό όπλο για την κατασκευή πρωτότυπων καρτών και κατασκευών.

 



 

Θα γράφετε και ευχές στο εσωτερικό της κάθε κάρτας;

Σίγουρα θα υπάρχει μια λεζάντα που θα είναι προσαρμοσμένη στο είδος της κάρτας, αλλά η κάθε ευχή είναι τόσο προσωπική και δεν μπορούμε να την γράψουμε εμείς, ούτε να μεταφέρουμε τα συναισθήματα του αποστολέα στον παραλήπτη.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ