Ένας από τους σημαντικότερους Κύπριους ζωγράφους παρουσιάζει τη νέα του εικαστική πρόταση

Αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους εν ζωή Κύπριους ζωγράφους, ο Κίκος Λανίτης παρουσιάζει την νέα του εικαστική πρόταση στην Alpha C.K. Art Gallery της Λευκωσίας.

 


Article featured image
Article featured image

Ο νέος κύκλος στο έργο του καλλιτέχνη υπό τον τίτλο «κάτω από την επιφάνεια» εγκαινιάζετε την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στις 7:00 μμ.  

Ο Κίκος Λανίτης μέσα από τον διαρκή προβληματισμό του για τις πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις και  γεγονότα του τόπου μας αλλά και παγκοσμίως που αγγίζουν τον καθ’ ένα μας και καταπιάνεται με την νέα σειρά έργων του με τις βίαιες συγκρούσεις, φτώχια, πολιτικοκοινωνικές αναταράξεις και άλλες κρίσεις που ξεριζώνουν ανθρώπους και που καταλήγουν θύματα εμπορίας ανθρωπίνων ψυχών.


Σύγχρονοι σκλάβοι με άδεια όνειρα, εξαναγκάζονται σε εργασία ή πορνεία σε ένα φαύλο κύκλο από θύτες και θύματα. 


 



 

Η εικαστική πρόταση με τίτλο «κάτω από την επιφάνεια» για άλλη μια φορά στέλνει πολιτικοκοινωνικά μηνύματα συνδέοντας τον τίτλο ώστε να λειτουργεί συνδετικά με την εύγλωττη αφηγηματικότητα των έργων του, που αποτελούν ακολουθίες-σκηνές ενός εικαστικού ντοκιμαντέρ.

Αυτό που χαρακτηρίζει τον καλλιτέχνη όπως πάντα, είναι ότι η βία της πραγματικότητας, δεν αφαιρεί στο ελάχιστο την άρτια ζωγραφικότητα και τον μοναδικό χειρονομιακό πλασμό της δουλειάς του.

 





Εγκαίνια, Τετάρτη 2 Νοεμβρίου στις 7:00 μμ

Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 10πμ – 1μμ & 4μμ – 7μμ & Σαββάτο 10πμ – 1μμ

Διάρκεια έκθεσης: 2 – 16 Νοεμβρίου, 2016



Alpha C.K. Art Gallery

Λεωφ. Μακαρίου & Παπανικολή 3, 1077 Λευκωσία

τηλ. +357 22 751325

e-mail: info@ackgallery.com


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ