Η κοιλάδα της Σολέας ξαναπαίρνει ζωή [εικόνες]

Πέρασαν ήδη λίγο περισσότερο από τρεις μήνες, που η καταστροφική φωτιά στην κοιλάδα Σολέας κατέκαψε έκταση 18,57 km² από τα οποία τα 17,03 km² ήταν κρατικό δάσος και το υπόλοιπο 1,54 km² ιδιωτικές περιουσίες.

 


Article featured image
Article featured image

Η περιβαλλοντολογική καταστροφή μεγάλη και η πληγή βαθιά, που θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να επουλωθεί.

Το καμένο κρατικό δάσος αποτελεί μέρος του Δάσους Αδελφοί (κοιλάδες Αγίου Θεοδώρου και Καπουράς, 12,96 km²  και 4,074 km² αντίστοιχα) και αποτελείτο κυρίως  από ομήλικες συστάδες Τραχείας πεύκης με υπόροφο Λατζιάς, καθώς και άλλα πλατύφυλλα δασικά δέντρα όπως Πλατάνια, Σκλήδροι, Σφένδαμνοι κτλ.

 



Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, η Αναπτυξιακή Εταιρεία Τροόδους σε συνεργασία με την Cyprus from Air ένωσαν τις δυνάμεις τους για να αναδασώσουν την καμένη γη του Γεωπάρκου Τροόδους.

Όπως αναφέρει στην ανάρτηση της η Cyprus From Air, το Τμήμα Δασών εκπαίδευσε άψογα και ταχύρρυθμα τους εθελοντές, για να μπορέσουν να προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια στην προσπάθεια αναδάσωσης, με γνώμονα πάντα την ασφάλεια τους.

«Την επόμενη φορά πρέπει να είμαστε όλοι εκεί παρόντες. Όσοι κρίναμε και μοιρολογήσαμε 3 μήνες πριν, σήμερα πρέπει να περάσουμε στις πράξεις».

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ