Φτιάξε λαχανόκηπο στο μπαλκόνι ή την αυλή σου

Σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, χρειάζεται να εξασκήσουμε το δικαίωμα να καλλιεργούμε τη γη μας, όπως εμείς θέλουμε.

 


Article featured image
Article featured image

Να φυτεύουμε τις ποικιλίες που εμείς θέλουμε και να χρησιμοποιούμε τους δικούς μας, ντόπιους, παραδοσιακούς σπόρους, όπως έκαναν οι γονείς μας και οι παππούδες μας.

Για χιλιάδες χρόνια, εκατοντάδες γενιές ανθρώπων έκαναν τα αυτονόητα.

Καλλιεργούσαν δηλαδή τα χωράφια τους με τα λαχανικά που ευδοκιμούσαν στον τόπο τους, έπαιρναν σπόρο από αυτά τα φυτά και τον φύτευαν την επόμενη χρονιά.

Πράγματα φυσικά, για να ζουν οι άνθρωποι και να ευημερούν, σε αρμονία με το περιβάλλον και έχοντας για τροφή τους αυτά που τους δίνει η γη.

Για αυτά τα αυτονόητα θα μας μιλήσουν την Τρίτη, 1η Νοεμβρίου δύο καταξιωμένοι εδώ και πολλά χρόνια ακτιβιστές σε αυτόν τον χώρο.

Το σεμινάριο θα ξεκινήσει στις 18.30 στο Πολιτιστικό Κέντρο, Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Ο Παναγιώτης Σαϊνατούδης είναι ο άνθρωπος που αποτέλεσε την ψυχή της ομάδας του ΠΕΛΙΤΙ. Η εναλλακτική κοινότητα ΠΕΛΙΤΙ, η οποία άνοιξε το δρόμο για τη διάδοση και διάσωση των παραδοσιακών ποικιλιών στην Ελλάδα παίζει έναν παγκόσμιο ρόλο γι’ αυτό το θέμα εδώ και 21 χρόνια.

Όλα αυτά τα χρόνια, καταφέρνει να διαφυλάσσει και να διαδίδει τους παραδοσιακούς ελληνικούς σπόρους, σχεδόν σε όλη την επικράτεια.

Ο Μανώλης Μήλιος, εδώ και πολλά χρόνια εφαρμόζει στην πράξη με πολλή επιτυχία, τις αρχές της Βιολογικής Καλλιέργειας, στο Κτήμα Μήλιου στη Βόρεια Ελλάδα.

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ ΕΔΩ.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ