Πάμε Πελένδρι για το Φεστιβάλ Ζιβανίας

Το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Νοεμβρίου, το όμορφο Πελένδρι διοργανώνει για 6η συνεχή χρονιά το καθιερωμένο Φεστιβάλ Ζιβανίας.

 


Article featured image
Article featured image

Το Φεστιβάλ  ξεκινάει το Σάββατο 12 Νοεμβρίου στις 15.00 με καζάνια να κάνουν απόσταξη σε διάφορες τοποθεσίες του χωριού, κοντά στις ταβέρνες, ενώ παράλληλα θα απολαμβάνουμε φαγοπότι και χορό.

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις 12.00 συνεχίζει με επιτόπια παρασκευή ζιβανίας και προσφορά παραδοσιακών εδεσμάτων στους παρευρισκόμενους.

Ετοιμαζόμαστε για χορό, μουσική, θέατρο, διαγωνισμούς, παζαράκι παραδοσιακών προϊόντων και άφθονη κατανάλωση ποτού και φαγητού.

Για τους μικρούς φίλους θα υπάρχει παιδική γωνιά και πολλές εκπλήξεις.

Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την ευκαιρία να γνωρίσουν το χωριό, το οποίο  χρονολογείται ως οικισμός από τον Μεσαίωνα με πολλές εκδοχές για το όνομά του.

Θα απολαύσουν επίσης το παραδοσιακό σπιτικό φαγητό στις πολλές ταβέρνες και τα εστιατόρια, να περπατήσουν στα πετρόκτιστα δρομάκια και να βιώσουν από πρώτο χέρι την φιλοξενία των κατοίκων.

 



Παράλληλα θα πραγματοποιούνται ξεναγήσεις στις δύο εκκλησίες του χωριού, την εκκλησία του Τιμίου Σταυρού και την εκκλησία της Παναγίας Καθολικής, που αποτελούν αριστουργήματα πολιτιστικής κληρονομιάς για την Κύπρο. 

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρο το πρόγραμμα του φεστιβάλ.

 



Για λεωφορεία 

Από Λευκωσία: Αναχώρηση από το Κέντρο Χειροτεχνίας την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις 10.30. Επιστροφή στις 16.00.

Για προκρατήσεις: 22674264 (Γραφείο Πληροφοριών ΚΟΤ Λευκωσίας).

Από Λεμεσό: Αναχώρηση από Γραφείο Πληροφοριών ΚΟΤ στην Γερμασόγεια την Κυριακή 13 Νοεμβρίου στις 11.00. Επιστροφή 16.00.

Για προκρατήσεις: 25323211 (Γραφείο Πληροφοριών ΚΟΤ Γερμασόγειας).

Το φεστιβάλ Ζιβανίας στο Πελένδρι γίνεται  με  την πρωτοβουλία της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Τροόδους σε συνεργασία με τις κοινότητες Άλωνας και Πελενδρίου και τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ