Πέραν των 50 δρομέων από Κύπρο θα τρέξουν στον αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

Με μία από τις μαζικότερες  τις αποστολές εκτός Κύπρου θα συμμετάσχει ο σύλλογος δρομέων Δρό.Με.Α Racing, στον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, ο οποίος θα διεξαχθεί την Κυριακή, 13 Νοεμβρίου.

 


Article featured image
Article featured image

Συνολικά, πέραν των 50 δρομέων θα εκπροσωπήσουν τον σύλλογο, αφού 30 εξ αυτών θα λάβουν μέρος στη μαραθώνια διαδρομή, 15 στο δρόμο 10χλμ και οι υπόλοιποι στο δρόμο 5χλμ.

Οι δρόμοι αντοχής, με την πάροδο του χρόνου έχουν αποκτήσει μία δυναμική που τους καθιστά όλο και πιο δημοφιλείς στην Κύπρο, γεγονός που τονίζει και ο Αντρέας Αριστοτέλους, αρχηγός αποστολής της Δρό.Με.Α Racing στην Αθήνα.

«Πιστεύω θα είναι η καλύτερή μας χρονιά. Εάν αυτή την περίοδο πάτε μια βόλτα σε πάρκα στην Κύπρο, θα εκπλαγείτε από το μεγάλο αριθμό δρομέων που προετοιμάζονται για να λάβουν μέρος στον Κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας» εξηγεί ο κ. Αριστοτέλους.  

Ο Μαραθώνιος της Αθήνας θεωρείται ένας από τους πιο δύσκολους στον κόσμο, λόγω των μεγάλων ανηφορικών τμημάτων της διαδρομής του.

Παράλληλα, αποτελεί και ένα από τους πιο εμβληματικούς, καθώς έχει το προνόμιο να διασχίζει την αυθεντική, μαραθώνια διαδρομή των 42.195μ την οποία πρώτος διένυσε το 490 π.Χ. ο Φειδιππίδης, προκειμένου να αναγγείλει στους Αθηναίους τη νίκη επί των Περσών στη μάχη του Μαραθώνα.

Προς τιμήν του, το 1896 διεξήχθη ο πρώτος Μαραθώνιος δρόμος στο πλαίσιο των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Φέτος, συμπληρώνονται 120 χρόνια από τότε που ο  θρυλικός Σπύρος Λούης τρέχοντας στην ίδια διαδρομή, τερμάτισε πρώτος στο Παναθηναϊκό Στάδιο (κατά τους Ολυμπιακούς αγώνες του 1896). Στα αγωνίσματα της φετινής διοργάνωσης  αναμένεται να μετάσχουν περίπου 50.000 δρομείς.

 



Κατά τη συμμετοχή σε διεθνείς διοργανώσεις, όπως αυτή της Αθήνας, ο σύλλογος δρομέων Δρό.Με.Α Racing, παρέχει διευκολύνσεις στα μέλη του, σε θέματα διαμονής, διατροφής και τήρησης του προγράμματος της διοργάνωσης, καθώς κύριο μέλημα του είναι η χωρίς προβλήματα διαμονή και συμμετοχή των μελών του στον αγώνα.

«Σε έναν δαιδαλώδη αγώνα 50.000 συμμετεχόντων, είναι ωραίο να ξέρεις πως δεν είσαι μόνος και ότι κάποιος φροντίζει ώστε να σου παρέχει τις απαραίτητες διευκολύνσεις. Εμείς ενθαρρύνουμε τα μέλη μας να λαμβάνουν μέρος σε μαραθωνίους εκτός Κύπρου. Κατά τη φετινή χρονιά, δρομείς μας έχουν συμμετάσχει στους μαραθωνίους του Ρότερνταμ, Λισαβόνας, Βερολίνου, Μαδρίτης, Λονδίνου, Εδιμβούργου και σε άλλους αγώνες» δηλώνει ο κ. Αριστοτέλους.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.facebook.com/dromearacingrunningclub.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ