Ο ναός με τους 5 χρυσούς τρούλους στην επ. Λευκωσίας άρχισε να «δείχνει»

Ο υπό ανέγερση ιερός ναός στο Επισκοπειό Λευκωσίας διαθέτει 5 τρούλους, με τον κεντρικό μεγάλο τρούλο να ζυγίζει περίπου 7 τόνους και τους άλλους τέσσερις συνολικά 5 τόνους.

 


Article featured image
Article featured image

Πρόκειται για τον σλαβικού τύπου ρωσικής τεχνοτροπίας Ιερό Ναό του Αποστόλου Ανδρέα και πάντων των εν τη ρωσική γη διαλαμψάντων αγίων, που κτίζεται στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασσού και Ορεινής, στο Επισκοπειό Λευκωσίας.

Σε ότι αφορά στους εντυπωσιακούς τρούλους, όλοι εξωτερικά είναι κατασκευασμένοι με titanium nitrid, ένα ειδικό μείγμα που χρησιμοποιείται για τους τρούλους των ρωσικών ναών. Παρόλο που έχει το χρώμα του χρυσού, είναι συνθετικό και άρα διατηρείται πολλά χρόνια.

Ο 5 τρούλοι έφτασαν από την Αγία Πετρούπολη και συναρμολογήθηκαν επί τόπου, ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως, η εγκατάσταση των τρούλων θεωρείται για τη ρωσική παράδοση το πιο σημαντικό σημείο της ανέγερσης ενός ναού.

Το κόστος της ανέγερσης του ναού το οποίο προφανώς και είναι ψηλό το γνωρίζει μόνο ο χρηματοδότης του έργου, ο Ρώσος πολυεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Βιατσισλάβ Ζαρενκόβ, ο οποίος σύμφωνα με δημοσιεύματα θέλει να βοηθήσει τους ρωσόφωνους της Κύπρου δίνοντάς τους μια πνευματική στέγη, για να εξομολογούνται και να λειτουργούνται.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ