Έχεις ακούσει ξανά για «Δεντροφύτευση Μνήμης»;

Μια δράση για όσους έχουν την ανάγκη να δημιουργήσουν ζωή στην μνήμη ενός αγαπημένου προσώπου που πλέον δεν ζει ανάμεσά μας.

 


Article featured image
Article featured image

Μέσα από την φθορά και την αποσύνθεση του θανάτου, ξεπηδά η ερμητική δύναμη της μνήμης και της ανάμνησης ως κύριοι ανατροφοδότες της ζωής.

Θάνατος και ζωή. Φθορά και αναγέννηση. Ανάμνηση και στιγμές.

Κάποια στιγμή στη ζωή μας βιώνουμε τον θάνατο. Η βίαιη ή αναμενόμενη απώλεια ενός ανθρώπου προκαλεί θλίψη και αφήνει μεγάλο ή μικρότερο κενό. Η μνήμη καλείται να καλύψει την απουσία.

Ο Ανδρέας Παπαμιχαήλ, σε συνεργασία με το Κοινοτικό Συμβούλιο Μανδριών (Πάφου) και σε συνεργασία με εικαστικούς και εθελοντικές οργανώσεις, προσκαλεί όσους έχουν την ανάγκη να δημιουργήσουν ζωή στην μνήμη ενός αγαπημένου προσώπου που πλέον δεν ζει ανάμεσά μας σε δεντροφύτευση στην περιοχή του χωριού με απώτερο σκοπό την δημιουργία ενός πάρκου μνήμης.

Η δράση εστιάζει στην μνήμη τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο, καθώς οι συμμετέχοντες καλούνται να φυτέψουν ένα δέντρο εις μνήμη κάποιου αγαπημένου τους προσώπου που έχουν χάσει, δημιουργώντας έτσι ένα συλλογικά πράσινο χώρο όπου η μνήμη παραμένει πάγια και αλώβητη μέσα στο ανεξάντλητο ρεύμα του χρόνου.

Η ζωή ενσαρκώνεται στην ίδια την πράξη της δεντροφύτευσης ως πηγή αναγέννησης αντισταθμίζοντας έτσι την έννοια του θανάτου καθώς η ζωή ενσαρκώνεται στην ίδια την πράξη της φύτευσης δίνοντας πνοή σ’ ένα νέο ζωντανό οργανισμό και παράλληλα μέσω της φύτευσης ενεργοποιείται και η μνήμη η οποία πλέον αποκτά σχήμα, μορφή και χρώμα ως ένα εν δυνάμει δέντρο.

Η δεντροφύτευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 30.10.16, από τις 12:00 έως τις 16:00, στην περιοχή Zephiros Village I {ακολουθείστε τις ταμπέλες προς την παραλία του χωριού}.

Για συμπληρωματικές πληροφορίες: 97685452 Ανδρέας Παπαμιχαήλ

 



 

Η κεντρική φωτογραφία αφορά στη δεντροφύτευση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Αναπτυξιακής Εταιρείας Τροόδους και της Cyprus from Air για αναδάσωση της καμένης γης του Γεωπάρκου Τροόδους.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ