3 ημέρες, 10 εξαιρετικές παραστάσεις και ένα φαντασμαγορικό πάρτυ λήξης

Το «Buffer Fringe» επιζητεί να θέσει σε κίνηση τη θετική αλλαγή στην Κύπρο, δίνοντας την ευκαιρία σε ταλέντα από την Κύπρο και το εξωτερικό να εκφράσουν όσα, συνήθως, μένουν ανείπωτα.

 


Article featured image
Article featured image

Διοργανώνεται για 3η συνεχή χρονιά, το Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών «Buffer Fringe», από το Σπίτι της Συνεργασίας, στη Λευκωσία, μεταξύ 10 και 12 Νοεμβρίου.

Πρόκειται για το μοναδικό φεστιβάλ στην Κύπρο που χρησιμοποιεί τις σύγχρονες παραστατικές τέχνες ως ένα ισχυρό εργαλείο για τη διαμόρφωση νέων πολιτιστικών ταυτοτήτων. Ως μια σταθερά εξελισσόμενη διοργάνωση, βελτιώνεται συνεχώς προσφέροντας πρωτοποριακές και πειραματικές παραστάσεις από ολόκληρη την Κύπρο. Για πρώτη φορά συμμετέχουν φέτος στο Φεστιβάλ και καλλιτέχνες από τη Γαλλία, την Πολωνία, την Ισπανία, το Ισραήλ, τη Γερμανία και τη Νορβηγία.

Το φεστιβάλ Buffer Fringe δημιουργεί ένα χώρο που αμφισβητεί τα γεωγραφικά και καλλιτεχνικά όρια, ένα χώρο που γιορτάζει την καλλιτεχνική ρευστότητα. Με τον τρόπο αυτό ευελπιστεί να μεταμορφώσει φυσικούς και συμβολικούς χώρους στην πόλη, προκαλώντας το κοινό και τους καλλιτέχνες να βιώσουν τα όρια και τα περιθώρια στην καθημερινότητά τους.

Με την εισαγωγή νέων προοπτικών, το Buffer Fringe, επιζητεί να θέσει σε κίνηση τη θετική αλλαγή στην Κύπρο, δίνοντας την ευκαιρία σε ταλέντα από την Κύπρο και το εξωτερικό να εκφράσουν όσα, συνήθως, μένουν ανείπωτα.

Το Σπίτι της Συνεργασίας μαζί με την καλλιτεχνική επιτροπή έχουν σκαρώσει ένα φεστιβάλ γεμάτο φρεσκάδα, με 8 διαφορετικά είδη παραστατικών τεχνών. Σε 3 μέρες το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει μερικούς από τους πιο πρωτοποριακούς καλλιτέχνες, σε τοπικό και διεθνές επίπεδο. Επιπρόσθετα, μέσα από διάφορες εκδηλώσεις το κοινό θα μπορεί να έρθει σε επαφή και να γνωρίσει τους καλλιτέχνες.


Συνοψίζοντας 3 ημέρες, 10 εξαιρετικές παραστάσεις και ένα φαντασμαγορικό καταληκτικό πάρτυ, όλα δωρεάν.


Ξεκινώντας με την εκδήλωση έναρξης στο Σπίτι της Συνεργασίας η σειρά των παραστάσεων σε διάφορους χώρους στην παλιά Λευκωσία είναι:

 

9 Νοεμβρίου, Σπίτι της Συνεργασίας, 8.30μμ-9.30μμ

Τη μέρα πριν την έναρξη του Φεστιβάλ το Σπίτι της Συνεργασίας προσφέρει στους φίλους της τζαζ και όχι μόνο την ευκαιρία να απολαύσουν την καλλιτεχνική συνάντηση τζαμ με τους Duetrost, Λευτέρη Μουμτζή και Νιχάτ Ağdaç.

 

10 Νοεμβρίου, Ινστιτούτο Γκαίτε, 6μμ-7.30

Island in the Sun – Μια οπτικο-ακουστική εγκατάσταση για τις κατακερματισμένες ζωές των μεταναστών.

 

10 Νοεμβρίου, Κοσμικόν Κέντρο Αντωνάκης, 8μμ-9.15μμ

A Man with a Suitcase – Ένα θέατρο σκιών αφηγείται το μυστηριώδες ταξίδι του χάρτινου ανθρώπου.

The More You Dance the More You Get – Μία σόλο παράσταση χορού που αποκαλύπτει την αντίληψη του σώματος ως προϊόν στη σεξουαλική εκμετάλλευση των γυναικών (βλ. φώτο).

 

11 Νοεμβρίου, Bedestan, 7.15μμ-9.40μμ

pURe – Μία παράσταση σύγχρονου χορού που μεταφέρει το σώμα από το χώρο του συμβολικού στο χώρο των αναγκών, των επιθυμιών και των φαντασιώσεων (βλέπε φώτο κάτω).

SEAL – Μία παράσταση πολυμέσων που ιχνηλατεί το ταξίδι της ψυχής (βλ. φώτο κάτω)

Ship of Fools_Ashore – Ένα θεατρικό έργο εμπνευσμένο από τους ήχους της Νεκρής Ζώνης.

 

12 Νοεμβρίου, Καστελιότισσα, 7.15μμ-9.45μμ

CYPRIOT BALL OF BODIES AND SOULS – Μια διαδραστική παράσταση όπου το κοινό δημιουργεί ήχο και κίνηση και γίνεται από θεατής, εκτελεστής.

NARcissus- Ένα έργο πειραματικού μουσικού θεάτρου (βλ. φώτο).

Solo dell’Arte – Ένα έργο σύγχρονου θεάτρου με μάσκες (βλ. φώτο κάτω).

 

12 Νοεμβρίου, Bandabuliya, 10μμ-2πμ

YOU ARE HERE... ELSEWHERE – Μία διαδραστική εγκατάσταση με φώτα σας μεταφέρει από μια διαδραστική παιδική χαρά σε ένα ολονύχτιο ξέφρενο πάρτυ λήξης με τους Inal Bilsel, Cotsios o Pikatillis, The Mighty Scoop, Pueblo Franco.

 

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 22445740, e-mail: admin@home4cooperation.info

Facebook: BufferFringe

Youtube: buffer fringe festival

Instagram: bufferfringe


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ