Πουλήθηκε το ιστορικό ξενοδοχείο Hilton στην Αθήνα

«Άλλαξε χέρια» το ιστορικό ξενοδοχείο Hilton στην Αθήνα.

 


Article featured image
Article featured image

Συγκεκριμένα, η πλειοψηφία των μετοχών της ιδιοκτήτριας εταιρείας Ιονική Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις Α.Ε. – ΙΞΕ-  (97,3%), την οποία κατείχε η Alpha Bank πωλήθηκε στην εταιρεία D-Marine Investments Holding B.V. θυγατρική της τουρκικής Dogus Holding A.S. και στην ελληνική ΤΕΜΕΣ Α.Ε., που είναι ο φορέας ανάπτυξης της επένδυσης στο Costa Navarino στην Μεσσηνία της Πελοποννήσου.

Η σχετική ανακοίνωση έγινε από την Alpha Bank η οποία γνωστοποίησε ότι το συνολικό τίμημα της συναλλαγής, συμπεριλαμβανομένης της αναχρηματοδοτήσεως του υφιστάμενου δανεισμού της ΙΞΕ (67 εκατομμύρια ευρώ), ανέρχεται σε ποσό 142 εκατομμυρίων και υπόκειται σε συνήθη, για αντίστοιχες συναλλαγές, μηχανισμό αναπροσαρμογής κατά την ημέρα της ολοκληρώσεως της συναλλαγής.

Η συναλλαγή είναι κεφαλαιακά ουδέτερη για την τράπεζα και πλήρως ευθυγραμμισμένη με τους στόχους του σχεδίου αναδιαρθρώσεως, όπως αυτό εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 2015. Για να ολοκληρωθεί και τυπικά θα πρέπει να πάρει το «πράσινο φως» από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, κάτι που αναμένεται εντός του 2016.

Το Hilton Αθηνών ξεκίνησε τη λειτουργία του στην Αθήνα τον Απρίλιο του 1963 και αποτέλεσε το πρώτο παράρτημα διεθνούς ξενοδοχειακής αλυσίδας που άνοιξε ποτέ στην Αθήνα.

Δείτε πιο κάτω φωτογραφικό υλικό από το ξενοδοχείο: 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ