Γράψε ένα θεατρικό έργο και στείλε το στον ΘΟΚ

Article featured image
Article featured image

Αν είσαι αυτό που λέμε «χρυσή πέννα», τότε αυτή είναι η ευκαιρία σου! Ο ΘΟΚ απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όσους ασχολούνται με το γράψιμο, και σε όσους έχουν χάρισμα, προσωπικό στυλ, όραμα και διορατικότητα στη θεματολογία, με απώτερο στόχο να έρθει σε επαφή μαζί τους. Στόχος είναι να βρεθούν καινούργια, πρωτότυπα θεατρικά έργα… και να δημιουργηθούν οι συνθήκες για την ανάπτυξη νέας, φιλόδοξης και συναρπαστικής θεατρικής γραφής στην Κύπρο. Αυτή η πρωτοβουλία ανήκει από κοινού στον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου και το Κυπριακό Κέντρο του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και είναι συνέχεια μιας σειράς δραστηριοτήτων που στοχεύει στη διεύρυνση του θεατρικού πεδίου, την καλλιέργεια καινούργιου οράματος, σύγχρονων προσεγγίσεων και αυθεντικών φωνών στο κυπριακό θέατρο μέσα από νέους τρόπους αναζήτησης και έρευνας του αντικειμένου. Απώτερος στόχος της προσπάθειας είναι όλο και περισσότερα κυπριακά έργα να ανεβαίνουν σταδιακά στις θεατρικές σκηνές.

Τα έργα που θα αποσταλούν θα διαβαστούν από επαγγελματίες του θεάτρου με εκπαίδευση στην επεξεργασία θεατρικού κειμένου και σε πρώτη φάση θα δοθούν αναλυτικά σχόλια για το καθένα στο συγγραφέα. Στη δεύτερη φάση του προγράμματος θα επιλεγεί μικρός αριθμός έργων για να τύχουν ανάγνωσης ή/και περαιτέρω επεξεργασίας με τη βοήθεια συμβούλων επεξεργασίας κειμένου. Προτεραιότητα για συμμετοχή σε αυτή τη φάση θα δοθεί σε έργα συγγραφέων που δεν έλαβαν μέρος στη φάση επεξεργασίας της πρώτης διοργάνωσης του PLAY. Στο τέλος προγραμματίζεται παρουσίαση όσων έργων είναι έτοιμα, σε σκηνοθετημένα αναλόγια.

 

Πληροφορίες αποστολής στο www.cyprus-theatre-iti.org ή στο www.thoc.org.cy και στα τηλέφωνα 22864320, 22 674920. Τελευταία ημερομηνία υποβολής έργων είναι η 1η Μαΐου.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ