Ο αριθμός των ανδρών με μουστάκι στην Πάφο αυξήθηκε

Εμφανίστηκε μάλιστα και ένα τεράστιο μουστάκι σε κεντρικό σημείο της πόλης.

 


Article featured image
Article featured image

Πόσο σύντομα και πόσο πολύ μπορεί να αυξηθεί ο αριθμός των μυστακοφόρων σε μια πόλη;

Η απάντηση είναι απλή και έρχεται από την Πάφο. Από τις 3 το απόγευμα μέχρι και τις 6, το Σάββατο 29 Οκτωβρίου, ο μπαρμπέρης έξω από την είσοδο του ξενοδοχείου Almyra στην Κάτω Πάφο ξύριζε ασταμάτητα. Από το ξυράφι του πέρασαν μερικές δεκάδες άτομα, ως επί το πλείστο νεαρόκοσμος, ξυρίζοντας τα γένια/μούσι και αφήνοντας μουστάκι, αφού ο Νοέμβριος είναι ο μήνας που το εν λόγω ανδρικό «αξεσουάρ» έχει την τιμητική του, αποτελώντας το σήμα κατατεθέν της εκστρατείας Movember.

Επιπλέον, στην είσοδο του ξενοδοχείου εμφανίστηκε ένα τεράστιο μουστάκι, το οποίο αποτέλεσε ιδέα των καλλιτεχνών Κατερίνας Φουκαρά και Αρσέντη Λισενκόβ, ενώ το έργο φιλοτεχνήθηκε και με τη βοήθεια του κόσμου που ήταν εκεί. Μικροί και μεγάλοι πήραν σπρέι στα χέρια τους και έφτιαχνε ο καθένας από ένα ή και περισσότερα μικρά μουστάκια γύρω από την επιγραφή με το όνομα του ξενοδοχείου, δημιουργώντας τελικά ένα πολύ μεγάλο μουστάκι.

Όλα αυτά πραγματοποιήθηκε υπό τους ήχους του DJ που έπαιζε καθ’ όλη τη διάρκεια του event, αλλά και με την κατανάλωση μπύρας KEO, που ως γνωστό, μαζί με το Round Table 1, στο πλαίσιο των κοινωνικών τους δραστηριοτήτων και ως επίσημοι συνδιοργανωτές, μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων προωθούν για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά την παγκόσμια κίνηση Movember με σκοπό τη συλλογή χρημάτων για το Movember International Foundation και το σύνδεσμο Europa Uomo Κύπρου.

 

 




 



 

Να πούμε πως, πέραν από τα χρήματα που μαζεύτηκαν για ενίσχυση της κίνησης από όσους ξυρίστηκαν, στον χώρο υπήρχαν προς πώληση και διάφορα συλλεκτικά αναμνηστικά αντικείμενα της εκστρατείας όπως μπλουζάκια, φλυτζάνια, hoodies, καπελάκια με την επιγραφή MO, αλλά και ένα κομψό βραχιολάκι με ένα πολύ διακριτικό μουστάκι το οποίο φοριέται εξίσου από άντρες και γυναίκες.

 





Η απάντηση στην ερώτηση «γιατί γίνονται όλα αυτά, γιατί οι άντρες κάθε Νοέμβριο μεγαλώνουν μουστάκι;», είναι απλή. Για να αλλάξουμε το πρόσωπο του αντρικού καρκίνου. Ως ανεξάρτητη παγκόσμια φιλανθρωπική κίνηση το Movember ευελπιστεί να αλλάξει το πρόσωπο του αντρικού καρκίνου υποστηρίζοντας προγράμματα πρόληψης αλλά και καταπολέμησης του καρκίνου του προστάτη τόσο σε παγκόσμιο όσο σε τοπικό επίπεδο. Τα προγράμματα αυτά, με την καθοδήγηση του Ιδρύματος Movember, επικεντρώνονται στην ευαισθητοποίηση και την εκπαίδευση του κοινού βοηθώντας τους άντρες να ζήσουν με και πέρα από τον καρκίνο του προστάτη και να παραμείνουν ψυχικά υγιείς.

 



Οι άντρες με μουστάκι αποτελούν «ζωντανές πινακίδες» ευαισθητοποίησης, στήριξης και συλλογής χρημάτων για την ενημέρωση, πρόληψη και θεραπεία του καρκίνου του προστάτη, των όρχεων αλλά και της ψυχικής υγείας των ασθενών!

 



 

Η αμέσως επόμενη εκδήλωση του Movember Cyprus, το αμέσως επόμενο δημόσιο ξύρισμα, που και πάλι θα συνοδεύεται από πώληση αναμνηστικών για συλλογή χρημάτων για το Movember, θα πραγματοποιηθεί στη Λεμεσό, την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, στην Πλατεία Κάστρου, μεταξύ 3-6μ.μ.

#MovemberCyprus2016


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ