Σταματήστε τη σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών τώρα

Το «Hope For Children» CRC Policy Center συμμετέχει για άλλη μια χρονιά στην εκστρατεία των 19 Ημερών Ακτιβισμού, που διοργανώνει το Women’s World Summit Foundation.

 


Article featured image
Article featured image

Οι 19 Ημέρες Ακτιβισμού κατά της Παιδικής Κακοποίησης είναι δράσεις που έχουν στόχο να ευαισθητοποιήσουν το κοινό αναφορικά με το γεγονός ότι όλο και περισσότερα παιδιά σήμερα πέφτουν θύματα βίας και σεξουαλικής κακοποίησης. Το σύνθημα της φετινής χρονιάς είναι Σταματήστε τη Σεξουαλική Κακοποίηση Τώρα.


Σύμφωνα με τις έρευνες που έχουν διενεργηθεί 1 στα 5 παιδιά έχει πέσει θύμα κακοποίησης.


To «Hope For Children» CRC Policy Center ως επίσημος συνεργάτης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον τερματισμό της Σεξουαλικής βίας ενάντια στα παιδιά στην Κύπρο, προσπαθεί και διαμέσου αυτής της καμπάνιας να ενημερώσει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, και να ευαισθητοποιήσει τους συνανθρώπους μας αναφορικά με την σεξουαλική κακοποίηση.

Για τις επόμενες 19 ημέρες οι περισσότεροι ραδιοφωνικοί σταθμοί με Παγκύπρια εμβέλεια, που στηρίζουν το έργο μας, θα μεταδίδουν στοιχεία και πληροφορίες που αφορούν στην σεξουαλική κακοποίηση όπως επίσης και τρόπους αντιμετώπισης. Παράλληλες δράσεις ενημέρωσης σε σχολεία της Κύπρου αλλά και ακαδημαϊκές διαλέξεις θα λάβουν χώρα κατά την διάρκεια της καμπάνιας αυτής.

Στις 18 Νοεμβρίου, μία ανοιχτή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία της Φανερωμένης από τις 4-6 το απόγευμα με live link, αλλά και δραστηριότητες ενημέρωσης αναφορικά με την Σεξουαλική Κακοποίηση.

«Ο τερματισμός της παιδικής Σεξουαλικής Κακοποίησης είναι θέμα όλων μας. Στήριξε μας στο έργο μας, ενώστε τη φωνή σας μαζί μας».

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ