Διασκέδαση με μουσικές... κονσέρβας

Μια νεοσύστατη μπάντα, σε μια καινούργια μουσική σκηνή, με ένα πολύ ιδιαίτερο όνομα και ένα ακόμα πιο ιδιαίτερο ύφος στον ήχο. 


Article featured image
Article featured image

Λίγες μέρες μετά την επίσημη πρεμιέρα στο Central Stage στη Λευκωσία, μιλήσαμε με τον ηθοποιό στο επάγγελμα Γιάννη Μίνω, ο οποίος πέραν του ότι είναι εκ των εμπνευστών-δημιουργών της Κονσέρβα δε μπαντ, παίζει επίσης σαξόφωνο, ακορντεόν και τραγουδάει.


Στην πρεμιέρα ο κόσμος ενθουσιάστηκε με τα πιο ανεβαστικά τραγούδια, είδαμε κόσμο να χορεύει σε μικρά πηγαδάκια έστω εκεί στο χώρο μπροστά στο τραπέζι τους.


Γιατί Κονσέρβα;

Ήταν αναλαμπή του Δήμου (Ιωάννου) και μόλις μου το είπε ενθουσιάστηκα. Μας άρεσε πολύ γιατί, και ακουστικά (ως όνομα) και οπτικά (το logo), έχει κάτι! Επίσης, σαν δεύτερη ερμηνεία, το ρεπερτόριό μας έχει αρκετά παλιά τραγούδια, όπως για παράδειγμα τα ρεμπέτικα που τα κάναμε πιο swing ή τα έντεχνα, τα οποία κατάφεραν να ζήσουν στο χρόνο, οπότε υπάρχει μία σύνδεση και με την κονσέρβα που αντέχει στο χρόνο.

Πώς γεννήθηκε η ιδέα για αυτή την μπάντα;

Είμαστε μια νεοσύστατη μπάντα που έτσι κι αλλιώς θέλαμε να κάνουμε αυτό ακριβώς που μας πρότεινε και ο Στέλιος Χαραλάμπους, ιδιοκτήτης του Central Stage. Και οι δύο πλευρές είχαμε κατά νου να κάνουμε πάνω-κάτω το ίδιο πράγμα. Οπότε, θα έλεγα πως ήταν και λίγο καρμική αυτή η συνεργασία.

 



Τι ιδιαίτερο θεωρείς πως έχει η Κονσέρβα δε μπαντ;

Αρχικά, λόγω του ότι είμαστε δυο ηθοποιοί στην μπάντα, εγώ (σ.σ. Γιάννης Μίνως) και η Νιόβη Χαραλάμπους, αυτομάτως υπάρχει μια θεατρικότητα, ενώ σε κάποιο σημείο παίζει και λίγη πρόζα. Άλλη μια ιδιαιτερότητα θεωρώ πως είναι η ενσωμάτωση του σαξόφωνου και του ακορντεόν στο σχήμα, κάτι που δεν το συναντάς και τόσο συχνά σε μπάντες στην Κύπρο, ενώ αυτό βοηθά πολύ και στα swing ακούσματά μας.

Είναι ανεβαστικό το πρόγραμμά σας;

Στην πρεμιέρα ο κόσμος ενθουσιάστηκε με τα πιο ανεβαστικά τραγούδια, είδαμε τι λειτούργησε πολύ και τι λιγότερο, είδαμε κόσμο να χορεύει σε μικρά πηγαδάκια έστω εκεί στο χώρο μπροστά στο τραπέζι τους, οπότε θα εμπλουτίσουμε ακόμα περισσότερο το ανεβαστικό πρόγραμμα.


Το ρεπερτόριό μας έχει αρκετά παλιά τραγούδια, όπως για παράδειγμα τα ρεμπέτικα που τα κάναμε πιο swing ή τα έντεχνα τα οποία κατάφεραν να ζήσουν στο χρόνο, οπότε υπάρχει μία σύνδεση και με την κονσέρβα που αντέχει στο χρόνο.


Τι πραγματικά θέλει σήμερα ο μέσος ακροατής σε μια μουσική σκηνή;

Από ένα πρόγραμμα θεωρώ πως δεν πρέπει να λείπει το ελληνικό τραγούδι. Μπορείς να έχεις και ξένα, κυρίως πιο παλιά, από 60s μέχρι 80s, ακόμα και ορισμένα από 90s θα έλεγα που τα θεωρούσαμε kitsch, αλλά κατά βάση το πρόγραμμα πρέπει να αποτελείται από ελληνικό ρεπερτόριο. Και φυσικά, σημαντικό ρόλο παίζει η επικοινωνία του/των frontman με τον κόσμο.

 



Πόσες ώρες πρόγραμμα παρουσιάζετε;

Αυτό πάντα έχει να κάνει και με την ανταπόκριση του κόσμου. Το πρόγραμμα όμως διαρκεί περίπου τρεις ώρες.

Ως χώρος, έχει κάτι ιδιαίτερο το Central Stage;

Έχει πολύ ωραίο φωτισμό, έχει παλιά στοιχεία στη διακόσμηση αφού βρίσκεται σε ένα παλιό κτίριο, ενώ λόγω του ότι μπροστά έχει πιο χαμηλά τραπέζια και πίσω τα πιο ψηλά με τα stools, αυτό το καθιστά ακόμα πιο φιλόξενο και για άτομα πιο μεγάλης ηλικίας από τη δική μας.

 



Τους Κονσέρβα δε μπαντ αποτελούν οι Γιάννης Μίνως (σαξόφωνο, ακορντεόν, τραγούδι), Δήμος Ιωάννου (κιθάρα, τραγούδι), Νιόβη Χαραλάμπους (τραγούδι), Χρήστος Χόπλαρος (ηλεκτρική κιθάρα), Άριστος Χριστοδούλου (πλήκτρα) και Πέτρος Κκάλλης (νττραμς).



ΚΟΝΣΕΡΒΑ ΔΕ ΜΠΑΝΤ

Κάθε Σάββατο


Central Stage, Λευκωσία

Ώρα: 22.30

Είσοδος: €7

Πληρ. 99110079


 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ