«Ζωγραφίζω νέα έργα σε δρόμους παλιούς»

Με αυτό το μότο, ο καλλιτέχνης Σπύρος Δημητριάδης παρουσιάζει την νέα του δουλειά σε λάδι και ακουαρέλα, με τίτλο «Δρόμοι παλιοί στην αγκαλιά του Παρόντος» στον πολυχώρο Beat Παζάρ στη Λεμεσό.

 


Article featured image
Article featured image

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα παρουσιαστούν επίσης σπάνια κομμάτια σε Giclée εκτυπώσεις.



Γράφει ο καλλιτέχνης 

«Στους δρόμους τους ίδιους επιστρέφω. Στους δρόμους που άλλαξαν κι αυτοί όπως και εμείς. Και όμως κάτι νέο εγκυμονείται. Νέοι άνθρωποι, χωρίς μέλλον ως λογιστές, δικαστές και ιατροί, οκτακοσιοστοί στις λίστες αναμονής των υπουργείων για διορισμό, επινοούν το μέλλον τους καθώς πίνουν ένα καφέ ή ένα κοκτέιλ φρούτων. 

Σχεδιάζουν συνεργασίες, σπάζουν τις δομές των κλειστών επαγγελμάτων, ονειρεύονται διαφορετικά. Κάποια στιγμή ξυπνούν από τρομερούς εφιάλτες που εμείς οι μεγάλοι τους κληροδοτήσαμε. Αλλά το νέο θα έρθει, έρχεται...

Ζωγραφίζω νέα έργα σε δρόμους παλιούς, παίρνω δύναμη από όλα όσα θυμάμαι και όλα όσα βιώνω τώρα, με την συναναστροφή μου με την νέα γενιά. Παίρνω δύναμη για να ερμηνεύσω εικαστικά τον νέο ιστό μιας πόλης που αναγεννιέται με νέες αδιευκρίνιστες προοπτικές, της πόλης μου, που ονειρεύομαι ομορφότερη, που την θέλω όπως όλοι μας ομορφότερη.

Αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο. Οι νέοι το παλιό, οι μεγαλύτεροι τα νιάτα, οι φιλοξενούμενοι και ξένοι επιχειρηματίες την ιστορία και τις παραδόσεις μας και όλοι μαζί την Κύπρο και την Λεμεσό»!

 

Εγκαίνια: Παρασκευή 11 Νοεμβρίου

Ώρα: 19: 30

Μέχρι: 18 Νοεμβρίου

Beat Παζάρ, Χατζηλοϊζή Μιχαηλίδη 20

Πάροδος Πλατείας Σαριπόλου, απέναντι από το «Μάλλον Γλυκύς» Παραδοσιακό Καφενείο, Λεμεσός

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ