Στον Ερημίτη, στη Λευκωσία, τρως φρέσκο ψάρι της βάρκας

Η ατμόσφαιρα εξαιρετική, το ψάρι φρέσκο και οι πενιές όλες μια και μια.

 


Article featured image
Article featured image

Ο Ερημίτης είναι ένα μυστικό καλά κρυμμένο που το γνωρίζουν μόνο οι καλοφαγάδες της πρωτεύουσας, όπως κρυμμένη είναι και η ίδια η ταβερνούλα στον Άγιο Μάμα, στη Λακατάμεια (περίπου στο ύψος του Jumbo). Εκεί, ο πολύ μερακλής κύριος Χριστάκης μαζί με την κόρη του Χριστίνα, προσφέρουν μια πολύ ωραία εμπειρία για όσους θέλουν να απολαύσουν φρέσκο ψάρι μακριά από την θάλασσα.

Στον Ερημίτη δεν πας για να φας ένα κατεβατό διαφορετικά πιάτα, αλλά ό,τι έχει η ψαριά της ημέρας που φθάνει εκεί κατευθείαν από τον Ακάμα. Ο μεζές των €16 (μόνο) ξεκινά με φρεσκοκομμένη σαλάτα, ταραμά, ταχίνι, ελιές και καπηρωμένο ψωμί, ενώ στη συνέχει έρχεται στο τραπέζι η εξαιρετική σουπιά σχάρας, το καλαμάρι (τηγανιτό αλλά και σχάρας), οι γαρίδες, το χταπόδι σε λαδολέμονο αλλά και οι πιατέλες με ότι καλό έχει στείλει ο «ερημίτης» ψαράς που το πρωί βρισκόταν στα ανοικτά του Ακάμα.

Η πολύ ωραία συνολική εμπειρία που βιώνεις στον Ερημίτη συμπληρώνεται με πενιές από Καζαντζίδη, Αγγελόπουλο, Διονυσίου και άλλους παλιούς και νέους του hard core λαϊκού ρεπερτορίου, κρασί χύμα ή εμφιαλωμένο από 3-4 παραγωγούς ή ζιβανία, ενώ ως γκραν φινάλε έρχεται στο τραπέζι ένα δισκάκι με γλυκά του κουταλιού (κιτρόμηλο, κυδώνι και φυστίκι).

Και επειδή γενικότερα στην Κύπρο -τι κι αν είμαστε νησί;- δύσκολα θα βρεις φρέσκο ψάρι σε ένα αντίστοιχα ωραίο και γραφικό περιβάλλον, μια επίσκεψη στον Ερημίτη αξίζει σίγουρα να τη βάλεις στο πρόγραμμα.

Λειτουργεί Δευτέρα με Σάββατο και είναι καλύτερα να πας με κράτηση καθότι ο χώρος προσφέρεται για όχι και πάρα πολλές εκλεκτές παρέες.

Στο 96888283 απαντάει ο κύριος Χριστάκης.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ