Και ένα βρέφος που γεννήθηκε εν πλω ανάμεσα στους 128 πρόσφυγες

42 ανήλικα παιδιά, 24 γυναίκες και 62 άντρες από τη Συρία βρισκόντουσαν μέσα στο πλοιάριο που έφθασε στην Πάφο, ανάμεσά τους και ένα βρέφος μερικών μόλις ωρών αφού η μάνα του το γέννησε στη φουρτουνιασμένη θάλασσα.

 


Article featured image
Article featured image

Με κατεύθυνση την Κύπρο από τη Μερσίνα της Τουρκίας, 42 ανήλικα παιδιά, 24 γυναίκες και 62 άντρες, πρόσφυγες από τη Συρία, διασώθηκαν χθες βράδυ από σκάφος της Λιμενικής, στο λιμανάκι του Λατσιού.

Το πλοιάριο εντόπισε ελικόπτερο της 460 Μονάδας Έρευνας και Διάσωσης της Εθνικής Φρουράς με τη βοήθεια θερμικών καμερών μεγάλης εμβέλειας του ΚΣΕΔ, γύρω στις 18.30 χθες το απόγευμα, ακυβέρνητο στη θάλασσα -εν μέσω θαλασσοταραχής, μεταξύ Κοκκίνων και Κόλπου της Χρυσοχούς, βορειοδυτικά του χωριού Πωμός.

Ο κυβερνήτης είχε εγκαταλείψει τους πρόσφυγες ανοιχτά του Παχυάμμου, φεύγοντας με ταχύπλοο το οποίο ήταν συνδεδεμένο στο πλοιάριο.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πώς μεταξύ των επιβαινόντων υπήρχε και μια γυναίκα η οποία μόλις είχε γεννήσει το μωρό της, λίγες ώρες πριν, εν μέσω θαλασσοταραχής.

Μόλις πριν από λίγο οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν, αφού φαίνεται πώς η γυναίκα γέννησε το παιδί της στη διαδρομή από την Μερσίνα ως τα ανοικτά της Πάφου.

Να αναφέρουμε πως η λεχώνα και το βρέφος διακομίσθηκαν στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς, έτσι ώστε να γίνουν εξετάσεις προκειμένου να διαφανεί πότε έφερε στον κόσμο το παιδί της.

Ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς, Άγγελος Γεωργίου Οδυσσέως, ανέφερε  στο ΚΥΠΕ πως επί ποδός βρέθηκαν όλες οι υπηρεσίες που συντονίστηκαν για μεταφορά των μεταναστών μετά την άφιξη τους στο λιμανάκι του Λατσιού στον αστυνομικό σταθμό Πόλης Χρυσοχούς για ταυτοποίηση και καταγραφή τους και ακολούθως για την μεταφορά τους στον Χώρο Υποδοχής Προσφύγων στην Κοφίνου.

Σε μια άλλη εξέλιξη, οι μετανάστες ανέφεραν στην αστυνομία ότι ο καθένας κατέβαλε το ποσό των 2200 δολαρίων και οι οικογένειες 5000 δολάρια για τη μεταφορά τους στις ακτές της Κυπριακής Δημοκρατίας.



Φωτογραφία: ΚΥΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ