Μια κυπριακή συμμετοχή στη μεγαλύτερη έκθεση επιτραπέζιων παιχνιδιών του κόσμου

Τα τελευταία 10 χρόνια τα επιτραπέζια παιχνίδια έχουν επιστρέψει δυναμικά και συνεχίζουν μια σταθερή ανοδική πορεία σε όλο τον κόσμο. Τα παιχνίδια πλέον δεν περιορίζονται στα κλασικά που όλοι ξέρουμε, ούτε αφορούν μόνο παιδιά αλλά κάθε χρόνο δημιουργούνται εκατοντάδες νέα παιχνίδια για κάθε γούστο και κάθε ηλικία, όπως παιχνίδια στρατηγικής, φαντασίας, εκπαιδευτικά, εξερεύνησης, μνήμης, μυστηρίου, περιπέτειας, οικογενειακά, party games και πολλά ακόμη.

Καταστήματα και καφέ επιτραπέζιων παιχνιδιών άρχισαν να κάνουν πιο έντονη εμφάνιση ενώ το ενδιαφέρον του κόσμου για εκδηλώσεις και εκθέσεις τέτοιου είδους αναζωπυρώθηκε. 


Article featured image
Article featured image

Ανάμεσά τους και η μεγαλύτερη έκθεση επιτραπέζιων παιχνιδιών στον κόσμο, το Spiel, που πραγματοποιήθηκε φέτος για 33η χρονιά στο Έσσεν της Γερμανίας. Με πάνω από 900 εκθέτες από 45 χώρες, η έκθεση άνοιξε τις πόρτες της για 174.000 επισκέπτες και φίλους των επιτραπέζιων παιχνιδιών από όλα τα μέρη της υφηλίου. 

Μεταξύ των εκθετών και ο Αντώνης Μηχανικός, ένας νέος κύπριος δημιουργός επιτραπέζιων παιχνιδιών που παρουσίασε το δικό του παιχνίδι, Rhyme: The Rap Challenge.

Πρωτότυπο, εύκολο και άκρως διασκεδαστικό, το Rhyme: The Rap Challenge είναι ένα παιχνίδι που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες με σκοπό τη δημιουργία, τη διασκέδαση και το άφθονο γέλιο. Οι παίκτες είναι επίδοξοι ράπερ και πρέπει να δημιουργήσουν το δικό τους ραπ τραγούδι με τη βοήθεια λέξεων από τις κατηγορίες που τους δίνονται και να το ραπάρουν στον ρυθμό.

Σε συνεργασία με την εταιρεία Beetroot Design Group που ανέλαβε τον γραφιστικό σχεδιασμό, το Rhyme: The Rap Challenge έχει ήδη λάβει μέρος σε έναν πανελληνικό διαγωνισμό πρωτότυπου παιχνιδιού κατακτώντας μια πολύ καλή θέση ενώ παρουσιάστηκε με επιτυχία σε μεγάλες εκθέσεις επιτραπέζιων παιχνιδιών Αγγλίας και Γερμανίας, όπως αυτή του Έσσεν.

Η μεγαλύτερη φυσικά διάκριση, όπως μας λέει ο Αντώνης, είναι ο ενθουσιασμός και η αγάπη που έδειξε ο κόσμος για το παιχνίδι, ενώ όσοι είχαν την ευκαιρία να παίξουν, διασκέδασαν και γέλασαν με την καρδιά τους.

*Αν θέλετε να αποκτήσετε το Rhyme: The Rap Challenge, θα πρέπει να περιμένετε, αφού δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα. Η επίσημη πώληση θα ξεκινήσει το 2017 μέσα από το Kickstarter, τη μεγαλύτερη πλατφόρμα crowdfunding στον κόσμο, όπου το κοινό θα χρηματοδοτήσει το παιχνίδι ώστε αυτό να βγει στην παραγωγή.

Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφτείτε τη σελίδα του στο Facebook.

 

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ