Πέθανε ο σπουδαίος Leonard Cohen

Ο θρυλικός τραγουδιστής, συνθέτης και ποιητής «έφυγε» σήμερα Παρασκεύη (11/11) σε ηλικία 82 ετών.

 


Article featured image
Article featured image

Μια δύσκολη χρονιά για το παγκόσμιο καλλιτεχνικό στερέωμα και δη για το τραγούδι αν αναλογιστεί κανείς ότι μέσα στο 2016 έχουν «φύγει» άλλοι δύο γίγαντες της μουσικής, ο David Bowie και ο Prince.

Και τελικά, πριν φύγει η χρονιά, γίνεται γνωστή η είδηση για τον θάνατο ενός ακόμα σημαντικού καλλιτέχνη, του γεννημένου στον Καναδά Leonard Cohen, του οποίου το σπουδαίο έργο καταπιάνεται με θέματα όπως η θρησκεία, η πολιτική, η απομόνωση, η σεξουαλικότητα και φυσικά, οι διαπροσωπικές σχέσεις.

Το γεγονός του θανάτου του έγινε γνωστό από τη σελίδα του στο Facebook, όπου αναφέρεται το εξής: «Με βαθύτατη λύπη ανακοινώνουμε ότι ο θρυλικός ποιητής, τραγουδοποιός και καλλιτέχνης Λέοναρντ Κόεν απεβίωσε. Έχουμε χάσει έναν από τους πιο αξιοθαύμαστους και παραγωγικούς οραματιστές. Η κηδεία θα γίνει στο Λος Άντζελες. Η οικογένειά του ζητά να σεβαστείτε την ιδιωτική της ζωή κατά τη διάρκεια του πένθους της».

 



Το ειρωνικό της υπόθεσης είναι ότι τον προηγούμενο μήνα, σε συνέντευξή του στο περιοδικό New Yorker, δήλωσε πως είναι έτοιμος να πεθάνει αν και υπάρχουν πολλά που θα ήθελε ακόμα να κάνει. Τελικά, όμως, γνώριζε πολύ περισσότερα απ’ όλους για τη σοβαρότητα των προβλημάτων υγείας του. «Η μεγάλη αλλαγή είναι να συνειδητοποιείς πόσο κοντά είσαι στο θάνατο», έλεγε σχεδόν προφητικά, βλέποντας το επερχόμενο τέλος ίσως και μέσα από το τελευταίο τραγούδι που κυκλοφόρησε, το «You want it darker», στον ομώνυμο δίσκο.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ