Ιερέας μετατέθηκε γιατί οδηγεί μοτοσικλέτα και πίνει καφέ με τους πιστούς

Πόσο αντισυμβατικός μπορεί να θεωρηθεί ένας ιερέας 46 ετών, ο οποίος οδηγεί μηχανή, καπνίζει πίπα και πίνει καφέ με το ποίμνιο του, στον εξωτερικό χώρο του παρεκκλησιού το 2016;

 


Article featured image
Article featured image

Φαίνεται πώς για την Εκκλησία της Ελλάδος και πιο συγκεκριμένα για την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, τα πιο πάνω αποτελούν μείζονα ζητήματα που χρήζουν αντιμετώπισης, γι’ αυτό και αποφάσισαν τη μετάθεση του εν λόγω ιερέα σε άλλη Εκκλησία.

Μια απόφαση που ξεσήκωσε όμως αντιδράσεις, αφού ο Πάτερ Γεώργιος Δεληκώστας, οποίος λειτουργεί στην Παναγία Γόριτσα (Τρύπα) τα τελευταία 2 χρόνια είναι ιδιαίτερα αγαπητός ανάμεσα στους πιστούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΜΕ ΤΟ ΞΩΚΛΗΣΙ ΠΟΥ (ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΠΩΣ) ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΞΟΡΚΙΣΜΟΙ

Η είδηση της μετάθεσης του στην Κάτω Γατζέα Βόλου, οδήγησε δεκάδες πιστούς έξω από το ιερό παρεκκλήσι, διαμαρτυρόμενοι ενάντια στην απόφαση της Μητρόπολης, να διώξει τον «Πατέρα τους», όπως τον αποκαλούν. 

Βέβαια η απομάκρυνση του ιερέα δεν βρίσκει μόνο πολέμιους, αλλά και αρκετούς υποστηρικτές, αφού περάν της μηχανής και του καφέ, φημολογείται πώς ο Πάτερ Γεώργιος πραγματοποιούσε στο παρεκκλήσι εξορκισμούς. 

 



Αυτές μάλιστα οι φήμες φαίνεται να ήταν και ο λόγος που η Μητρόπολη πήρε την απόφαση να τον μεταθέσει, αφού υπήρχαν ισχυρισμοί ότι ο πάτερ έκανε συναθροίσεις για να αντιμετωπίσει τους δαιμονισμένους με εξορκισμούς.

Μάλιστα όπως ακουγόταν, η δράση του είχε εξαπλωθεί σε κάθε γωνιά του πλανήτη, με πιστούς να προσέρχονται στο παρεκκλήσι για να ζητήσουν βοήθεια από τον Παναμά, μέχρι και την Ινδία.

Αύριο Κυριακή 13 Νοεμβρίου όπως όλα δείχνουν, ο Πάτερ Γεώργιος Δεληκώστας θα τελέσει την τελευταία του λειτουργία στο παρεκκλήσι της Παναγίας Γόριτσα και έπειτα θα μετατεθεί στην Κάτω Γατζέα.

Από την πλευρά τους οι πιστοί και παρά τα όσα ακούγονται, υποστηρίζουν πώς όσο καιρό βρίσκεται στο χωριό τους ο π. Γεώργιος έχει κάνει πλούσιο έργο, με μεγαλύτερο την επιστροφή πολλών νέων και πιστών στις τάξεις της Εκκλησίας.


Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ