Για να γλυτώσει το πρόστιμο, γυναίκα έβγαλε 50ευρα σε αστυνομικό

Απόπειρα δεκασμού δημοσίου λειτουργού, δημόσια εξύβριση, απόδραση από νόμιμη κράτηση και οδήγηση με υπερβολική ταχύτητα, είναι οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει γυναίκα από τη Λεμεσό, η οποία θεώρησε καλύτερη επιλογή το να δωροδοκήσει αστυνομικό με 50ευρα, αντί να δεχτεί το πρόστιμο για υπερβολική ταχύτητα.

 


Article featured image
Article featured image

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της αστυνομίας, γύρω στις 8:30 το πρωί Κυριακής 13 Νοεμβρίου, μέλη του Ουλαμού Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων Αρχηγείου, διενεργούσαν έλεγχο ταχύτητας, στον παρακαμπτήριο δρόμο μεταξύ των κυκλικών κόμβων Αγίου Αθανασίου και Γερμασόγειας, στη Λεμεσό, εντόπισαν αυτοκίνητο να κινείται με ταχύτητα 117 χιλιομέτρων, αντί 80 χιλιομέτρων.

Οι αστυνομικοί ανέκοψαν το όχημα για έλεγχο και διαπίστωσαν ότι οδηγός ήταν 54χρονη κάτοικος Λεμεσού.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου των στοιχείων της, η 54χρονη φέρεται να εξύβρισε τους αστυνομικούς και ακολούθως αφού έβγαλε από το πορτοφόλι της αριθμό χαρτονομισμάτων, των €50, φέρεται να τα τοποθέτησε στο εσωτερικό του γιλέκου, που φορούσε ο αστυνομικός.

Αμέσως ο αστυνομικός επέστρεψε τα χρήματα στην 54χρονη και την πληροφόρησε ότι είναι υπό σύλληψη για τα αυτόφωρα αδικήματα του δεκασμού δημοσίου λειτουργού και της δημόσιας εξύβρισης.

Φαίνεται όμως πώς ούτε αυτό σταμάτησε την οδηγό, η οποία αποφάσισε να εγκαταλείψει τη σκηνή, τρέχοντας με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

Εναντίον της 54χρονης, εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης. Η γυναίκα συνελήφθη λίγο μετά το μεσημέρι και οδηγήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού, όπου και κατηγορήθηκε γραπτώς, ενώ αφέθηκε ελεύθερη για να κλητευθεί αργότερα.

Όλη αυτή η ιστορία, μας θύμισε ένα παλαιότερο θέμα που είχαμε φτιάξει στη CITY σχετικά με τις πιο απίστευτες δικαιολογίες που άκουσαν αστυνομικοί από πολίτες, για να γλυτώσουν το πρόστιμο. 

«Ως οδηγοί, οι Κύπριοι δεν φημιζόμαστε ιδιαίτερα για την κατά γράμμα τήρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ούτε και για την ευλαβική συμμόρφωσή μας με νόμους και διατάξεις. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που κάθε χρόνο οι διάφορες τροχαίες παραβάσεις αποτελούν σημείο αναφοράς, κυρίως λόγω του μεγέθους τους σε συνάρτηση με τον πληθυσμό του νησιού».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ «ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΠΑΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ»


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ