Γνωρίζουμε τους ομιλητές του TedxLimassol 2016

Λίγες μέρες πριν την έναρξη του φετινού TedxLimassol 2016, που θα πραγματοποιηθεί στις Αποθήκες Τρακασόλ το Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2016, γνωρίζουμε τους ομιλητές που θα ανέβουν επί σκηνής και θα μας μιλήσουν για τη δική τους νέα τάξη πραγμάτων [New World Order(s)].

 


Article featured image
Article featured image

Ο κόσμος φαίνεται να σταθεροποιείται σε μια κατάσταση που βιώνει συνεχώς απρόβλεπτες αλλαγές. Καλούμαστε να συμβιβαστούμε με ένα κατακερματισμένο κόσμο, γεμάτο νέες προκλήσεις, νέες πραγματικότητες, και νέες αντιλήψεις μια σύγχρονης ζωής.

Αυτή είναι η νέα τάξη πραγμάτων! Αυτό είναι το TEDxLimassol 2016.

 

Christo Menelaou



Ο Christo είχε μια πολύ περιπετειώδη πορεία στη ζωή του, γεμάτη ανατροπές, εμπόδια, εκπλήξεις. Σήμερα με τον σύζυγό του έγινε πατέρας τριών παιδιών. Ο Christo κόντρα στις καθιερωμένες αντιλήψεις, στις κλειστές πόρτες και στο κατεστημένο έκανε τη δική του επανάσταση. Γιατί η επιτυχία είναι πολύ προσωπική ευθύνη - υπευθυνότητα και ανάγκη. Γιατί η αγάπη δεν έχει όρια και φύλο. Γιατί η δημιουργία οικογένειας δεν χρειάζεται καλούπια.

Στο TEDxLimassol 2016 New World Order(s) το ερχόμενο Σάββατο 19/11 στο ΤΡΑΚΑΣΟΛ Cultural Centre ο Christo ανεβαίνει στη σκηνή και μοιράζεται την προσωπική του εμπειρία στον δρόμο του για το New World Order(s).

#tedxlim

 

Χαράλαμπος Θεοπέμπτου



Ο Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, ένας άνθρωπος που ασχολείται με θέματα της καθημερινότητάς μας, της κοινωνίας μας, με θέματα που αφορούν τις ζωές μας και κυρίως τον τόπο μας έρχεται στη σκηνή του TEDxLimassol στις 19/11 στο ΤΡΑΚΑΣΟΛ.

Ο Χαράλαμπος μοιράζεται μαζί μας το πως θα μπορούσε να ήταν, ή καλύτερα, πως μπορεί να είναι η χώρα μας, το περιβάλλον του τόπου μας αλλά και η ποιότητα της ζωής μας εάν όλοι συμμετέχουμε σε αυτή την κατεύθυνση. Σε μια κατεύθυνση που ορίζεται από NEW WORLD ORDER(s).

#tedxlim



Ειρήνη Σιαμμά - Αρχιτέκτονας



Πολλοί άνθρωποι φαίνεται να ενδιαφέρονται για το μέλλον του πλανήτη μας. Η Ειρήνη Σιαμμά καταβάλλει ουσιαστική προσπάθεια για τη διάσωσή του. Η Κύπρια που φυτεύει τον Αμαζόνιο και στέλνει μήνυμα αφύπνισης έρχεται στο TEDxLimassol 2016 New World Order(s) στις 19/11 που γίνεται στο ΤΡΑΚΑΣΟΛ Cultural Centre.

Μοιράζεται την εμπειρία της επίσκεψής της στον Αμαζόνιο και τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να συνδεθούμε και πάλι με την φύση. Πριν από δύο χρόνια η Ειρήνη ξεκίνησε ένα ταξίδι επανασύνδεσης και εξερεύνησης της του κόσμου της οικολογίας, της βιωσιμότητας και της μόνιμης καλλιέργειας.

Σ ' αυτό το ταξίδι ένιωσε, εμπνεύστηκε, ερεύνησε και ευαισθητοποίησε τον κόσμο για περιβαλλοντολογικά θέματα που χρίζουν άμεσης αντιμετώπισης. Η Ειρήνη εδώ και 5 μήνες έχει προχωρήσει σε αναδάσωση του δάσους του Αμαζονίου.

#tedxlim



Imani Robinson – Ακτιβίστρια

 



Η Imani είναι Αφρικανοαμερικανή ομιλήτρια, γεννημένη στο Λονδίνο με καταγωγή από την Καραϊβική. Εργάζεται συλλογικά για να ενισχύσει διάφορες εθελοντικές κινήσεις και να χτίσει συνειδήσεις για θέματα που αφορούν τον ρατσισμό σε φυλετικά θέματα, θέματα σεξισμού, τα δικαιώματα της LGBQTNI κοινότητας, αλλά και θέματα που αφορούν το περιβάλλον.

Η Imanι επένδυσε στην απελευθέρωση του μυαλού, μέσω της τέχνης, της εκπαίδευσης, και του διαλόγου. Στις 19 Νοεμβρίου στο TedxLimassol 2016, η Imani θα υπερασπιστεί τα πιστεύω της και την αναγκαιότητα της ελευθερίας για όλους μας.

#tedxlim

 

Pea Horsley – Animal Communicator

 



Η Pea αποτελεί στο Ηνωμένο Βασίλειο την πιο φημισμένη «επικοινωνήτρια ζώων». Είναι μια διεθνώς αναγνωρισμένη προσωπικότητα για τη δράση της και συγγραφέας του οδηγού επικοινωνίας με τα ζώα  «Heart to Heart and The Animal», διαμέσου της απώλειας, της αγάπης και της ζωής, ενώ έχει μεταφραστεί σε 6 γλώσσες.

Η Pea είναι παθιασμένη με το να βοηθά τους ανθρώπους να αντιλαμβάνονται όλα όσα θέλουν να τους πουν τα ζώα τους. Κι αν μπορούσαμε να μιλήσουμε για τα ζώα; Θεωρούμαι πώς ο πιο cool τρόπος για να επικοινωνήσουμε είναι τα smart phone, αλλά υπάρχουν κι άλλοι τρόποι, που δεν χρειάζονται μπαταρίες και ηλεκτρικό ρεύμα.

Στο Tedxlimassol 2016 New World Order(s) 19/11 η Pea θα μιλήσει για τις εμπειρίες τις και θα διαδώσει τις γνώσεις της, στη σκηνή του ΤΡΑΚΑΣΟΛ Cultural Centre.

#tedxlim

 

Dr. Simon Hegelich - Political Data Science

 



Ο Dr. Simon Hegelich, είναι καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Μονάχου. Έχει κάνει έρευνα για τα social bots, την εξόρυξη δεδομένων και την τεχνητή νοημοσύνη και είναι Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας ανάλυσης δεδομένων ddductr gmbh. Ο Dr. Hegelich θα μιλήσει στο TEDxLimassol 2016 New World Order(s) @ ΤΡΑΚΑΣΟΛ Cultural Centre, για την τεχνητή νοημοσύνη. Η λογική του μπορεί να βοηθήσει.

#tedxlim



Mark Stevenson - Επιχειρηματίας, Φουτουριστής, Συγγραφέας

 



Θεωρείται ένας από τους πιο σεβαστούς στοχαστές ανά το παγκόσμιο όσον αφορά στην τεχνολογία και την καινοτομία, συμβάλλοντας στην διαμόρφωση των νέων τάσεων και του τρόπου προσαρμογής σε αυτές. Το βιβλίο του «An Optimist’s Tour of the Future», έχει μεταφραστεί σε 10 γλώσσες και έχει περιγραφή από το Wired, ως «ένα πολύ συνεκτικό και διασκεδαστικό ταξίδι μέσα από τον κόσμο της τεχνολογίας του μέλλοντος».

Ο Mark έχει γράψει για τους Times, την Wall Street Journal, την Guardian, το Intelligent Life, τους Irish Times, τον Irish Independent, την Daily Telegraph και το New Statesman. Βασική δεξιότητα του είναι η ικανότητα να συλλαμβάνει και να μεταφέρει περίπλοκες ή αφηρημένες έννοιες και θέματα και να τα κάνει κατανοητά σε μη ειδικούς, χωρίς να υποτιμά το οποιοδήποτε θέμα.

Ασχολείται με την δημιουργικότητα, την ευτυχία, το μέλλον, την ενθάρρυνση της ανάληψης πρωτοβουλίας. Ως ιδρυτής του πολιτιστικού οργανισμού αλλαγής wdtd.co.uk, περνά μεγάλο μέρος της ζωής του εργαζόμενος σε όλο τον κόσμο με οργανώσεις κάθε απόχρωσης, βοηθώντας τις να δουν τον ρόλο τους στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος, ή να πεθάνουν με χάρη, αν χρειαστεί.

Οι πελάτες της εταιρείας είναι ένα ποικίλο μίγμα κυβερνητικών φορέων, ΜΚΟ, επιχειρήσεων και οργανισμών τεχνών. Θα βρίσκεται στις 19/11 στο TEDxLimassol με θέμα «New World Order(s)», που γίνεται στο ΤΡΑΚΑΣΟΛ Cultural Centre στην Λεμεσό.

#tedxlim

 

Graham Fuller - Πρώην ανώτερος αξιωματούχος της CIA, ιστορικός, συγγραφέας

 



Ο Graham Fuller είναι ένας πρώην ανώτερος αξιωματούχος της CIA ο οποίος εργάστηκε πολλά χρόνια στη Μέση Ανατολή και την Ασία πριν από τη συνταξιοδότησή του. Σήμερα είναι επίκουρος καθηγητής της Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Simon Fraser στο Βανκούβερ του Καναδά.

Έχει ζήσει και εργαστεί στο εξωτερικό για σχεδόν δύο δεκαετίες, μιλά διάφορες γλώσσες της περιοχής, είναι συγγραφέας πολλών άρθρων σχετικά με τη διεθνή πολιτική και μιας ντουζίνας βιβλία για την Τουρκία, την Κεντρική Ασία, το Ιράν, τη Μέση Ανατολή, καθώς και το πολιτικό Ισλάμ.

Το τελευταίο του βιβλίο είναι ένα μυθιστόρημα: «Σπάζοντας Πίστη: Ένα μυθιστόρημα κατασκοπείας και της κρίσης συνείδησης  ενός Αμερικανού στο Πακιστάν». Η παρουσίαση του Graham στο TEDxLimassol στις 19/11 στο ΤΡΑΚΑΣΟΛ Cultural Centre θα περιστρέφεται γύρω από την έννοια του τί μας κάνει εχθρούς ή φίλους.

#tedxlim

 

Sasha Krohn- Καλλιτέχνης Τσίρκου

 



Η Sasha είναι μια γυναίκα καλλιτέχνης και χορεύτρια σε τσίρκο, η οποία αναμιγνύει σκοτεινά θεατρικά στοιχεία, μαζί με ακροβατικά και χορό.  

Στις 19 Νοεμβρίου στο TedxLimassol, η Sasha θα μοιραστεί επί σκηνής ένα ευφάνταστο ακροβατικό show στη σκηνή του Τρακασόλ στη Λεμεσό.

#tedxlim


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ