Η Πέννυ Μπαλτατζή το παίζει ρετρό στο «Κοσμικό Κέντρο Αντωνάκης»

Η Πέννυ Μπαλτατζή, η τραγουδοποιός που αγαπήθηκε από το Ελληνικό κοινό, γυρίζει σελίδα και επανασυστήνεται μέσα από τα καινούργια τραγούδια της, που αναδεικνύουν μια νέα πλευρά του ταλέντου της χωρίς να χάνουν τον κεφάτο, μεταδοτικό χαρακτήρα τους που ακολουθεί την Πέννυ στη δισκογραφία και τις ζωντανές εμφανίσεις της τα τελευταία χρόνια.

 


Article featured image
Article featured image

Συνοδευόμενη από την ολοκαίνουργια μπάντα της, τα πρώτα τραγούδια από τη νέα της δουλειά, αλλά και ένα φρέσκο μπουκέτο από τις καλύτερες ξένες και ελληνικές διασκευές, έρχεται στην Κύπρο στις 19 Νοεμβρίου για μία και μόνο παράσταση στη Λευκωσία και μιλά στη CITY για την νέο της εγχείρημα.  

 

Ασχολείσαι με τη μουσική με τη μουσική χρόνια, ποια θεωρείς μέχρι τώρα την πιο ευτυχισμένη στιγμή της καριέρας σου και ποια αυτή που σε δίδαξε τα περισσότερα;

Όπως φαντάζεσαι οι καλλιτέχνες έχουν, τουλάχιστον, ένα λόγο ο καθένας που τον κάνει να βγαίνει και να «φωνάζει» αυτό που κάνει. Οι στιγμές που ο κόσμος σου εξομολογείται ποσό πολύ σ’ αγαπάει, που σε ενθαρρύνει να συνεχίζεις να γράφεις, που σε αγκαλιάζει και σου λέει ευχαριστώ για το ταξίδι που του πρόσφερες είναι εκείνες που σε κάνουν ευτυχισμένο.

Οι στιγμές όμως εκείνες τις μοναχικής κατάδυσης και εξομολόγησης, καθώς επίσης και επανατοποθέτησης του εαυτού σου, στο που βρίσκεσαι που ήσουν και που είσαι τόσο καλλιτεχνικά όσο και πνευματικά, είναι αυτές που σε κάνουν γεμάτο άνθρωπο.

Μαθαίνουμε όμως κάθε μέρα πάνω και κάτω απ’ τη σκηνή να μοιραζόμαστε κουβέντες, εμπειρίες, συναισθήματα, φρασεολόγιο μουσικό, ενέργεια απίστευτη και αστείρευτη, παιδικότητα. Μαθαίνω εμένα μέσα από τους άλλους. Μαθαίνω τους άλλους μέσα από εμένα.

 



 

Παλαιότερα είχες δηλώσει πως θα σε ενδιέφερε να παίξεις σε μιούζικαλ. Είναι ακόμα στα σχέδια σου;

Φυσικά και είναι και θα το κάνω σιγουρά κάποια στιγμή. Δεν είναι απωθημένο. Σε μια πρόταση που θα έχει καλλιτεχνικό ενδιαφέρον και αγάπη θα ήμουν περήφανη να παίξω.

 

Μας παρουσιάζεις τώρα τη δουλειά σου με τίτλο «κάποιοι το προτιμούν Ρετρό». Η ιδεολογία του «Ρετρό» σε ακολουθεί και σε άλλες πτυχές της ζωής σου;

Αυτό είναι το ένα μου πρότζεκτ και ναι είναι ρετρό. Και το άλλο ρετρό είναι βέβαια και ονομάζεται stars του Παναμά. Νομίζω ότι έχω βαθιά ριζωμένες κάποιες αξίες που κρατούν από παλιά, απλά κατοικούν στο σώμα μου. Ένα παλιό άρωμα σε μοντέρνο μπουκαλάκι ας πούμε, με ακολουθεί.

Πάντα αποζητώ ευγένεια στους ανθρώπους, ρομαντισμό και φινέτσα. Όχι τη δήθεν φινέτσα, την αληθινή. Όταν οι πρώτες ύλες είναι αυτές τότε σίγουρα η συνταγή θα είναι καλή.

 

Ποια άλλα είδη μουσικής σου αρέσουν ή σε επηρεάζουν;

Ακούω πάρα πολλά είδη, δε βάζω όρια σε αυτό. Αλώστε διδάσκω και θέλω να ενημερώνομαι. Το οφείλω στους μαθητές μου και σε μένα. Ακούω από κλασική, ποπ, σόουλ, μπλουζ, λάτιν, έθνικ, παραδοσιακά, ακόμα και λαϊκά. Ακούω καλή μουσική.







Πιστεύεις θα ταίριαζες σε μια κριτική επιτροπή για μια τηλεοπτική μουσική παραγωγή;

Δεν το έχω σκεφτεί να σου πω την αλήθεια, αλλά γιατί όχι; Θα μου άρεσε όμως να έχει δημιουργικότητα όλο αυτό και να είναι σωστά φιλτραρισμένο. Με αφορά ο πολιτισμός και γενικά δεν αγαπώ τα σκουπίδια. Θα μου άρεσε η τηλεόραση να προσφέρει περισσότερο πολιτισμό και όχι τσόντα.

 

Η παρουσία σου στα μουσικά charts είναι δυναμική; Επηρεάζει αυτό στον τρόπο που συνθέτεις;

Δε με επηρεάζει καθόλου. Γραφώ πάντα αυτό που αισθάνομαι. Δεν έχω γράψει ακόμα κομμάτι μόνο για να γίνει επιτυχία, λέω ακόμα γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Ότι αγάπησε ο κόσμος είναι ένα πολύ μεγάλο δικό μου κομμάτι. Ότι γραφώ είναι από καρδιάς.

 

Τι να περιμένει το κοινό σου από την παράσταση στην Κύπρο στις 19 Νοεμβρίου;

Θα παίξουμε ένα εφ’ όλης της ύλης ρεπερτόριο. Από κάποια γνωστά τζαζ δικά μου, αλλά και κάποια λαϊκά διασκευασμένα κομμάτια! Λάτιν, swing και bossa nova ρυθμοί. Εύχομαι να σας ξεσηκώσουν!



Πληροφορίες:

«Μερικοί Το Προτιμούν...Ρετρό»

Κοσμικό Κέντρο Αντωνάκης – Λευκωσία

Σάββατο, 19/11/2016, 21:30

Αγορά εισιτηρίων: www.tickethour.com.cy

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ