Εσύ, τι πουλάς; [με ή χωρίς εισαγωγικά]

Αν έχεις απέναντί σου έναν μανάβη, έναν παγωτατζή, έναν περιπτερά, ένα σουλβατζή, έναν λαχειοπώλη, τότε η απάντηση που αναμένεις να πάρεις στην ερώτηση «τι πουλάς;» είναι η προφανής.

 


Article featured image
Article featured image

Τι γίνεται όμως όταν απέναντί σου βρίσκεται κάποιος του οποίου ο επαγγελματικός τίτλος δεν δίνει ξεκάθαρη απάντηση στο πολύ απλό αυτό ερώτημα.

«Personal & Professional Development Coach» σού λέει ή «Mind Trainer» κι εσύ αναρωτιέσαι αν είσαι ακόμα υπό την επήρεια αλκοόλ από το προηγούμενο βράδυ.

Ή πάλι σου λέει «είμαι Personal Assistant of the Executive Technical Head Manager» και που να πάει το μυαλό σου ότι σε ελεύθερη μετάφραση… διά τα εργαλεία του μάστρου.

Στις μέρες μας που ο καφετζής έγινε barista, ο μπάρμαν έγινε mixologist, ο σοφέρης έγινε transportation manager, και ο σαντουιτσής με τα βρώμικα φτιάχνει πλέον street food για πολλά Michelin Star (αυτό είναι άλλο θέμα για το οποίο θα επανέλθουμε σύντομα), είναι δύσκολο όσο ποτέ άλλοτε να προσδιορίσεις τι πουλά (με ή χωρίς εισαγωγικά) ο καθένας από εμάς εκεί έξω.

Και μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις, εκτός από εμάς, ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν καλά-καλά να σου που τι πουλούν.

Πάντως, οι 14 πιο κάτω συμπολίτες μας είχαν μια (καλή) απάντηση να μας δώσουν.

Εσύ, λοιπόν, τι πουλάς;

 

Την υπομονή μου, την πείρα που έχω και τις απαραίτητες γνώσεις μου για να διδάξω στα παιδιά πληροφορική και να τους δώσω τις απαραίτητες βάσεις για ένα «κουτί» που θα το χρησιμοποιούν για μια ζωή. 

Χριστίνα / Καθηγήτρια Πληροφορικής

 

Θετικότητα.

Μαρία Χρυσοστόμου / Ακαδημαϊκός - Εικαστικός

Ως αρχαιολόγος «πουλώ» ή αλλιώς προωθώ τον πολιτιστικό πλούτο της Κύπρου. Μέσω των ανασκαφών, αλλά και της μελέτης ανακαλύπτω νέα στοιχεία για τον πολιτισμό μας.

Γρηγορία / Αρχαιολόγος

 

«Πουλώ» προστασία του περιβάλλοντος, περιβαλλοντική γνώση και ευαισθησία! Προσπαθώ να πείσω τον κόσμο να σέβεται το περιβάλλον ώστε να μπορέσουν τα παιδιά όλων μας να ζήσουν με υγεία και σε ένα χώρο όπως τον κληρονόμησαν και αυτοί.. και πιθανόν, ακόμα καλύτερο!

Λεύκιος / Βιολόγος

 

Κυρίως «πουλώ» εξυπνάδες. Επίσης, είμαι σε εταιρεία Communication και «πουλώ» αποδελτίωση εφημερίδων και μετάφραση τους στα αγγλικά, ενώ part time είμαι operations manager σε άλλη εταιρεία «πουλώντας» τις δημοσιογραφικές μου γνώσεις, την καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας και την εξαιρετική μου προσωπικότητα. Τέλος, πουλώ σούπα με τα δάκρυα των εχθρών μου.

Σόλωνας / Μετάφραση σε εταιρεία Communication

Παρέχω νομικές υπηρεσίες και συμβουλές

Άντρια / Δικηγόρος

 

Προσπαθώ με τις γνώσεις που έχω να κάνω καλά τους ασθενείς και πολλές φορές να καταφέρω να τους κρατήσω στη ζωή.

Μιχάλης / Γιατρός

 

«Πουλώ» ασφάλεια. Ελέγχομε τους επιβάτες πριν μπουν στο αεροπλάνο για τυχόν αιχμηρά ή απαγορευμένα αντικείμενα.

Χριστιάνα / Ελεγκτής Ασφαλείας σε Αεροδρόμιο

 

«Πουλώ» τα πτυχία μου. Με τις γνώσεις που έχω τεστάρω και επιβεβαιώνω ότι τα φάρμακα της εταιρείας μας πληρούν όλες τις προδιαγραφές που χρειάζονται για να κυκλοφορήσουν στην αγορά.  

Κωνσταντίνος / Μικροβιολόγος



«Πουλώ» την καλλιτεχνική μου φλέβα και χάρη σε αυτή μεταμορφώνω την κάθε γυναίκα ξεχωριστά, τονίζοντας τα όμορφα χαρακτηριστικά του προσώπου της.

Μαριάνο / Make-up Artist

 

Αναλόγως τι ώρα θα με ρωτήσεις. Σημασία, όμως, δεν έχει τι πουλάμε, σημασία έχει τι αγοράζει η αγορά.

Χρήστος / Ραδιοφωνικός παραγωγός

 

Μουσική ψυχαγωγία.

Chris / DJ



Την ιστορία και την κουλτούρα της Κύπρου μας σε ένα μπουκάλι. Πιο απλά; Πουλώ κυπριακό ποιοτικό οίνο.

Νεόφυτος / Sales & Marketing σε εταιρεία διανομής κρασιών

 

«Πουλώ» τη μαγεία που υπάρχει σε κάθε θεατρική παράσταση.

Κατερίνα / Ηθοποιός

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ