Ο David θα πάει από τη Λεμεσό στην Πόλη Χρυσοχούς τρέχοντας

Έπειτα από την επιτυχία των περασμένων ετών, ο οστεοπαθητικός David Simpson θα τρέξει ξανά στο 9ο ετήσιο φιλανθρωπικό αγώνα στην Κύπρο που θα διοργανωθεί από την 1 μέχρι τις 4 Δεκεμβρίου, καλύπτοντας μια απόσταση πέραν των 200 χιλιομέτρων.

 


Article featured image
Article featured image

Η διαδρομή θα ξεκινήσει από τη Λεμεσό, με προορισμό την Πόλη Χρυσοχούς ακολουθώντας μια διαδρομή από την πόλη της Λεμεσού, τον Αγρό, τις Πλάτρες, Κύκκο, την Κοιλάδα των Κέδρων, τον Σταυρό της Ψώκας καταλήγοντας στην Πόλη Χρυσοχούς.

Ένας φιλανθρωπικός αγώνας ο οποίος ξεκίνησε από τον ίδιο τον David, πριν από 9 χρόνια όπου και μετακόμισε στην Κύπρο με την οικογένεια του.

Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια κατάφερε να συγκεντρώσει εισφορές για διάφορες οργανώσεις όπως το «Ένα όνειρο μια ευχή», ΚΕΠΑΚΥ, Αγία Σκέπη, Dr Yiota Demetriou Dancing Queen foundation, όπως επίσης και για μη προνομιούχες οικογένειες, που είχαν ανάγκη από ιατρική φροντίδα ή επέμβαση.

 



Φέτος οι εισφορές θα δοθούν στην 9χρονη Λετίσια Νικολάου, η οποία υποφέρει από εγκεφαλική παράλυση και χρειάζεται πολλαπλές επεμβάσεις.

Ο David μεγάλωσε στη Ζάμπια της Αφρικής, όπου μαζί με άλλα μικρά παιδάκια έτρεχε ασταμάτητα στις γειτονιές της γενέτειράς του. Στην πορεία μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου και ασχολήθηκε επαγγελματικά με τον αθλητισμό ως δρομέας.

 



Αφού τραυματίστηκε αρκετές φορές, αποφάσισε να ασχοληθεί με την οστεοπαθητική, μια εναλλακτική μέθοδο που έχει να κάνει με τη θεραπεία καταπονημένων μερών του σώματος.

Με αφορμή τα γενέθλιά του, κάθε Δεκέμβριο τρέχει πάνω στα βουνά και στα λαγκάδια, διανύοντας μεγάλες αποστάσεις τύπου «υπέρ-μαραθωνίους» για φιλανθρωπικό σκοπό.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ