Ο «Λευκωσιάτης» Καζακόπουλος που κέρδισε τον Σάκη

Ο ερωτικός μετανάστης όπως ο ίδιος χαριτολογώντας αυτοπροσδιορίζεται, Αλέξης Καζακόπουλος, ο οποίος από την Αθήνα πριν από μερικά χρόνια βρέθηκε στη Λευκωσία, διασκεδάζοντας τον κόσμο σε διάφορες μουσικές σκηνές της πόλης, κατάφερε στο παρά πέντε να γυρίσει τις καρέκλες των Σάκη και Μαραβέγια.

 


Article featured image
Article featured image

Ερμηνεύοντας με την κιθάρα του το «Ένα» από Μέλιsses, με μια ιδιαίτερη δική του διασκευή, μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο δεν είχε γυρίσει κανένας από τους κριτές. Παρόλα αυτά, ο ίδιος δεν απογοητεύτηκε, ενώ όπως χαρακτηριστικά είπε ο Κωστής Μαραβέγιας, η τελευταία νότα ήταν στην ουσία αυτή που τον έπεισε να πατήσει το κουμπί και να γυρίσει, αφού αποτέλεσε την κατακλείδα και την κορύφωση μιας ωραίας ερμηνείας. Το ίδιο προφανώς ίσχυσε και για τον Σάκη που επίσης γύρισε την τελευταία στιγμή.

Ο Καζακόπουλος φανερά συγκινημένος που πέτυχε να περάσει, επέλεξε τελικά να πάει με τον Σάκη στα live…

Για όλους τους Λευκωσιάτες και μη που δεν ξέρουν τον Αλέξη Καζακόπουλο, χαρακτηριστικό γνώρισμά της δουλειάς και της πορείας του στην πρωτεύουσα είναι οι πολύ όμορφες διασκευές που κάνει σε γνωστά τραγούδια, αφού τόσο με τους Big Band Theory όσο και σόλο παίζει από Prodigy και Faithless, μέχρι Πορτοκάλογλου, το «Θεός αν είναι» του Bregovic, ακόμα και Ρουβά, Ρακιντζή ή Καρρά… «Ακούγεται αταίριαστο αλλά άμα το ακούσεις δεν είναι» μας είχε πει ο ίδιος σε μια συνέντευξη που κάναμε πριν από μερικούς μήνες και άμα τον/τους ακούσεις live μπορείς εύκολα να το διαπιστώσεις.

Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι πως η φάση του Αλέξη... θέλει φλατ παπούτσι!

Δεν ξέρουμε πότε ακριβώς αρχίζουν τα live του ελληνικού Voice και για πόσο θα λείπει από Κύπρο, τελευταία, πάντως, είχαμε ενημέρωση ότι τις Παρασκευές εμφανίζεται στο Εναλλάξ παρουσιάζοντας ένα ακουστικό πρόγραμμα μαζί με τρεις άλλους μουσικούς... Ίσως έχεις μερικές ευκαιρίες ακόμα να τον απολαύσεις στο ατμοσφαιρικό μαγαζί της πρωτεύουσας.

 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ