Εργαστήρι σωματικού θεάτρου στην Κύπρο από την Izumi Ashizawa

Συνεχίζοντας τη σειρά εργαστηρίων από καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου, που μετακαλούνται από το εξωτερικό για να διδάξουν εξειδικευμένα εργαστήρια για επαγγελματίες και ημι-επαγγελματίες του θεάτρου, αλλά και φοιτητές του θεάτρου, ο ΘΟΚ υποδέχεται την Izumi Ashizawa.

 


Article featured image
Article featured image

*Επίκουρος Καθηγήτρια στη Σκηνοθεσία του Κρατικού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης στο Stony Brook, και ιδρυτής του Θεάτρου Izumi Ashizawa που εξερευνά τη διαδικασία ιστορίας-αφήγησης μέσα από το αντισυμβατικό κουκλοθέατρο και την εμψύχωση αντικειμένων.



Με βάση τις ιαπωνικές τεχνικές σωματικού θεάτρου, οι τεχνικές κίνησης Ashizawa διδάσκονται σε όλο τον κόσμο και έχουν παρουσιαστεί διεθνώς, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, την Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, τη Νορβηγία, την Αυστρία, τη Βουλγαρία, τη Σλοβενία, τη Ρουμανία, την Πολωνία, την Τουρκία, το Ιράν, την Αυστραλία, τις Νήσους Κέιμαν, και το Περού.

Η Izumi Ashizawa έχει κερδίσει πολλά βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του Μετάλλιου Τιμής για Πολιτιστική Αριστεία από την πόλη της Piura στο Περού, το Kennedy Center American College Theatre Festival Faculty Achievement Award- Excellence in Directing and Technology, Capital Fringe Director’s Award, UNESCO-Aschberg Award, IIFUT Best Performance Award, Tehran Municipality Culture and Arts Organisation Award, Australian Government Fund for the Arts, and Norwegian Cultural Fund, National Endowment for the Arts Fund, APAP Cultural Exchange Fund.

Η Ashizawa έχει υπηρετήσει ως επισκέπτης λέκτορας τέχνης σε πολλά πανεπιστήμια, όπως το Πανεπιστήμιο Yale, το Πανεπιστήμιο Carnegie Mellon, το Πανεπιστήμιο Northwester, το UCLA, τη Βασιλική Ακαδημία Δραματικής Τέχνης (Η.Β.), την Κεντρική Σχολή Λόγου και Δράματος (Η.Β.), την Εθνική Ακαδημία Θεάτρου και Τηλεόρασης (Βουλγαρία), και την Εθνική Ακαδημία των Τεχνών (Νορβηγία). Η Ashizawa είναι κάτοχος μεταπτυχιακού Καλών Τεχνών από την Δραματική Σχολή του Yale.

 

Ημερομηνίες: Τρίτη 29 Νοεμβρίου – Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, 3.00μ.Μ.-7.30μ.Μ.

Τοποθεσία: Θέατρο ΘΟΚ, Λευκωσία

Γλώσσα: Τα Εργαστήρια Θα Γίνουν Στην Αγγλική

Επιδοτημένο κόστος: 75 Ευρώ

Αποστολή βιογραφικού: Mmaleni@Thoc.Org.Cy

Μελέτη και πρακτική διαφόρων αρχών της στυλιζαρισμένης υποκριτικής, με βάση τα ιαπωνικά μοντέλα. Τα μοντέλα αυτού του εξαμήνου περιλαμβάνουν τα, Noh, Kabuki, τη μέθοδο Suzuki, και τις πολεμικές τέχνες. Το κύριο θέμα του μαθήματος είναι το σωματικό θέατρο, και οι μαθητές θα μάθουν τόσο πρακτικές όσο και θεωρητικές του πτυχές μέσα από σωματικές πρακτικές.

 

Στόχοι Εργαστηρίου:

- Εξάσκηση ασκήσεων ρουτίνας σωματικού προσανατολισμού που βασίζονται σε ιαπωνικές τεχνικές υποκριτικής -Noh, Kabuki, Suzuki, και η φιλοσοφία του Ζεν.

- Να καθοριστεί η σχέση μεταξύ του σώματος και του χώρου.

- Σειρά σωματικών ασκήσεων ατομικής δεξιοτεχνίας.

Οι συμμετέχοντες που θα ολοκληρώσουν με επιτυχία το μάθημα αυτό θα είναι σε θέση να αυξήσουν τη συνείδησή τους στο σωματικό θέατρο και θα εξασκήσουν την πνευματικότητα μέσα από σωματικές ασκήσεις.


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ